Sterrennieuws

15 december 2021

 

Week eerder kerstvakantie
Zoals u inmiddels zult hebben begrepen, uit de persconferentie en de brieven die per e-mail verstuurd zijn, zal de kerstvakantie een week worden vervroegd. Voor groep 1-2 is donderdag 16 december de laatste schooldag, voor groep 3 t/m 8 is vrijdag 17 december de laatste schooldag. Er is volgende week wel Voorschool.

 

 

Kerstlunch op 16 december
Op donderdag 16 december organiseren we een feestelijke kerstlunch in alle klassen. De ouderraad heeft zich er enorm voor ingespannen om alles op tijd voor elkaar te krijgen.

De kinderen hoeven deze dag geen eten en drinken mee naar school te nemen. De lunch wordt volledig verzorgd. Extra drinken meebrengen mag, maar hoeft niet.

 

 

Kerstknutselen

Omdat we ook in alle klassen gaan knutselen, is feestelijke kleding misschien niet zo verstandig Een kerstmuts kan de sfeer natuurlijk vergroten.

 

 

BBB Bord, bestek, beker
Het enige dat uw kind op 16 december mee naar school hoeft te nemen is: BBB: Bord, bestek en beker. Wilt u er aan denken dit mee te geven?

 

 

Geen ouderhulp
Helaas mogen er dit schooljaar, vanwege corona, geen ouders komen helpen in de klassen. De ouderraad heeft echter alles op voorhand in orde gemaakt, zodat e.e.a. soepel zal verlopen. De kinderen helpen zelf met het gezellig inrichten van het lokaal en het dekken van de tafel.

 

 

Kerstlunch peuters Voorschool
De peuters houden hun Kerstlunch ook op donderdag 16 december. Alle peuters zijn deze ochtend welkom, ook de kinderen van de maandag-woensdaggroep. Ook de peuters hoeven die dag geen eigen lunch of fruit mee te brengen, een beker met drinken om extra dorst te lessen mag, maar de kinderen krijgen ook van school iets te drinken.

 

Gymles op 16 december
Alleen bij de groepen die aan het begin van de ochtend, of het eind van de middag gymles hebben, gaat de gymles gewoon door. De lessen rond het middaguur vervallen, vanwege de Kerstlunch.
 

Gymkleding mee naar huis.
Wanneer de vakantie begint, geven we de gymkleding mee naar huis, zodat deze fris gewassen kan worden.

 

Juf Ellen met verlof
Met ingang van de kerstvakantie zal Ellen, leerkracht van groep 7, met zwangerschapsverlof gaan. Later neemt zij nog ouderschapsverlof op, dus het gaat een tijdje duren voordat zij weer terug is op de werkvloer. We wensen Ellen een heel fijne verloftijd toe!

 

Juf Nieke en juf Veerle weer terug
Na de kerstvakantie gaan Nieke en Veerle weer aan het werk. Zij komen beiden terug van zwangerschaps- en ouderschapsverlof. Nieke werkt samen met Angelique als leerkracht van groep 7. Veerle werkt samen met Eske als leerkracht van groep 8. We nemen daarmee afscheid van Mirela. Zij is op de vrijdagen ingevallen in groep 8. Bedankt voor jouw inzet op onze school Mirela!

 

Tips voor de verlengde Kerstvakantie
In de verlengde kerstvakantie wordt geen onderwijs gegeven. In Miloo kunnen de kinderen volgende week wel tips vinden om thuis aan de slag te gaan. De leerkrachten plaatsen er leuke en nuttige activiteiten in, zoals Squla, digitale prentenboeken, schooltelevisie.

 

Lekker lezen thuis
Om het lezen te stimuleren geven we met de leerlingen van groep 3 t/m 8 bibliotheekboeken mee naar huis van de schoolbieb. Blijven lezen is enorm belangrijk om niet verder achterop te raken. Lezen vergroot de woordenschat en kennis van de wereld. Voor kinderen van groep 3 en 4 is het belangrijk om hardop te lezen. Het is goed voor de ontwikkeling van uw kind wanneer u het lezen thuis stimuleert. Wilt u ervoor zorgen dat de boeken op maandag 10 januari weer ongeschonden mee naar school worden gebracht?

 

Fijne kerstvakantie
Het team wenst alle ouders en kinderen een heel fijne kerstvakantie! Lekker uitrusten allemaal en blijf gezond! We zien jullie graag weer terug op 10 januari 2022.

 

Terug