Sterrennieuws

16 oktober 2020

 

Prepensioen 
Lia, onze intern begeleider, gaat vanaf 1 februari 2021 genieten van haar prepensioen. Tegen die tijd besteden we in de nieuwsbrief ruim aandacht aan haar verdienste voor het onderwijs en haar afscheid.

 

 

Nieuwe intern begeleider
Via de interne mobiliteit bij Delta onderwijs is Lieke Tukker bereid gevonden om Lia op te volgen als intern begeleider bij OBS Sterrendonk. Lieke brengt een rijkdom aan ervaring mee, die zeer welkom is. Zij was de afgelopen jaren een van de locatiedirecteuren van OBS de Pionier en heeft ook geruime tijd gewerkt als intern begeleider en leerkracht. We zijn erg blij met haar komst en wensen haar veel succes en plezier op onze school! In een de volgende nieuwsbrief zal zij zich aan u voorstellen.

 

Jaarvergadering medezeggenschapsraad
op 29 september heeft de jaarvergadering van de MR plaatsgevonden. In verband met coronamaatregelen dit jaar niet gezamenlijk met de OR. Op de agenda stond het jaarverslag van de MR, jaarverslag en financieel verslag van de OR, evenals de begroting van de OR voor schooljaar 2020-2021. De vrijwillige ouderbijdrage is, evenals voorgaande jaren, vastgesteld op €35,- .Er is afscheid genomen van Marco van der Made als MR ouderlid en secretaris. Gijs van Buitenen is welkom geheten als nieuw lid van de oudergeleding. Vanaf begin november zijn de jaarverslagen van OR en MR te lezen op de website.

 

 

Samenstelling medezeggenschapsraad
De MR bestaat uit:
Ouders: Ed de Groot, secretaris, Peter de Meijer, Gijs van Buitenen.
Teamleden: Lia Tempelaars, voorlopig voorzitter, Mirjam Bokhorst, Eske Fassaert.

 

 

Samenstelling ouderraad
De OR bestaat uit:
Joyce op den Brouw voorzitter, Shirley Metselaar secretaris, Joanita van Ginneken penningmeester, Izabela Elsten, Niek Ossebaar, Carolien Zopfi.
Via de ouderhulpbrief hebben zich nog enkele potentiële leden aangemeld.

 

 

Schrijfster Annemarie Bon op bezoek
Donderdag 8 oktober was Annemarie Bon in onze klas. We hebben een quiz gedaan en ze heeft een boekje voorgelezen. Ze is een schrijfster en het was leuk. Het was in de middag om twee uur. Ze heeft Stoere Steffie en de tijdmachine geschreven. We hebben een paar boeken gewonnen en een appeltaart recept van Haas.
Merijn en Leander groep 4

 

Op een dag kwam een schrijfster in de klas. Ze heette Annemarie Bon. Ze ging van alles doen. We gingen een quiz doen. Ze ging ook over haar boeken vertellen. We kregen een kleurplaat van Haas en wonnen een boekje dat we zelf appeltaart kunnen maken jammie!

Sammy en Romy groep 4

 

 

Fietslichtcontrole
De herfst is weer begonnen en dat betekent dat het steeds vroeger donker wordt. Daarom is het belangrijk om in deze tijd de fietsverlichting te gebruiken, óók voor kinderen die iedere dag naar school en naar huis fietsen. Woensdag 28 oktober kun je je fietsverlichting op school laten controleren. Zorg dat je je fiets meeneemt en hem netjes in het fietsenrek plaatst. Wanneer de verkeersouder je uit de klas haalt, mag je laten zien dat je licht het doet!

 

 

Stichting Happy Hippo
Groep 6, 7 en 8 zetten zich de komende weken in voor Stichting Happy Hippo. Deze stichting zorgt onder andere voor vrolijke verjaardagsboxen voor kinderen die dit door verschillende omstandigheden verdienen. Wij versieren op school verjaardagsboxen, die vervolgens door Happy Hippo worden gevuld en in Breda en omstreken worden uitgedeeld. Voor zeker 1 dag een lach!


Maandag 12 okt. kwam er een mevrouw, ze heette ook Margriet. Ze kwam uitleggen over Stichting Happy Hippo. Ze had eten en drinken meegenomen, eerst dachten we: oeh eten! Maar het was voor het goede doel. En we hebben dozen gekregen om te versieren voor kinderen met arme ouders, en daarom niet zo vaak hun verjaardag vieren. Er waren veel vragen, heel veel. Het was heel leuk, erg veel complimenten! Eind november pakt Margriet (Happy Hippo) de zelfgemaakte dozen weer in en brengt ze naar de arme kinderen die bijna jarig zijn.
Saar & Nora

Studenten pabo Avans Breda
Dit schooljaar loopt weer een groep studenten van pabo Avans stage op onze school. Het betreft eerstejaars. De stage valt uiteen in twee periodes, waarbij de studenten in twee verschillende klassen ervaring op gaan doen. Hieronder stellen zij zich aan u voor.

 

 

 

Voorstellen Bente, stagiaire groep 5

Hallo allemaal, mijn naam is Bente, ik ben 21 jaar en ik ben woonachtig in Oosterhout. Ik ben een enthousiaste en sociale meid die goed met kinderen op kan schieten. In mijn vrije tijd ben ik vaak op het voetbalveld en in de sportschool te vinden maar ik zit ook graag met mijn vriendinnen op een terrasje. Ik woon nog gezellig thuis bij mijn ouders met mijn broertje en zus.

Ik heb hiervoor al een aantal verschillende dingen gedaan. 2 jaar geleden studeerde ik pedagogiek en liep toen stage op een basisschool. Vanaf toen wist ik het gelijk: ik wil later voor de klas staan! Op dit moment ben ik eerstejaars student aan de pabo en mag ik stage gaan lopen in groep 5 op de Sterrendonk. Ik kijk heel erg uit naar de stage en hoop leuke nieuwe dingen te leren! Groetjes, Bente

 

 

Voorstellen Amira, stagiaire groep 4
Hoi allemaal, Mijn naam is Amira, ik ben 17 jaar en kom uit Oosterhout.
In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te wandelen, tijd door te brengen met familie en vrienden en te werken. Ik zit nu in het eerste jaar van de Pabo op het Avans in Breda. Ik vind het ontzettend leuk dat ik stage mag komen lopen op de Sterrendonk. In de eerste helft van dit jaar mag ik meelopen in groep 4 van juf Ilona en juf Judith. Groetjes, Amira

 

 

Voorstellen Emma, stagiaire groep 8
Hallo allemaal, Mijn naam is Emma, op dit moment zit ik in mijn eerste leerjaar van de Pabo aan Avans Hogeschool Breda. Ik ben 19 jaar oud en woon in Oosterhout. Ik vind het heel leuk om op OBS Sterrendonk stage te mogen lopen! Ik heb al vaker voor de klas gestaan bij mijn vooropleiding Onderwijsassistent die ik afgelopen jaar heb afgerond. Ik omschrijf mezelf als spontaan, open en enthousiast. Mijn hobby’s zijn winkelen, lekker uiteten gaan en gezellig afspreken met vriendinnen. Op dit moment heb ik ook een bijbaan bij de Gamma in Oosterhout waar ik achter de kassa zit. Als jullie nog vragen hebben dan hoor ik het graag. Emma

 

 

Voorstellen Jessica, stagiaire groep 1-2 A
Hallo allemaal! Via deze nieuwsbrief wil ik me graag even voorstellen. Ik ben Jessica, woon in Dongen en ben 19 jaar oud. In mijn vrije tijd vind ik uitstapjes met mijn vrienden, films kijken en lezen leuk om te doen. Daarnaast ben ik ook sportief bezig. Zo ga ik met veel plezier op de fiets naar de Sterrendonk. Ik heb vertrouwen in een goede samenwerking en dat we samen er alles aan doen om uw kind een mooie schooltijd te geven! Laten we er tot slot met z’n alle een leuk jaar ervan maken. Jessica

 

 

Voorstellen Thijs, stagiair groep 6
Ik ben Thijs, 17 jaar oud en ik woon in Oosterhout. In mijn vrije tijd speel ik saxofoon, voetbal ik bij TSC en ben ik werkzaam bij de Lidl. Ik zou mezelf beschrijven als een leergierige en enthousiaste leraar. Groetjes Thijs

 

 

Voorstellen Senna, stagiair groep 1-2 B
Hallo, Mijn naam is Senna en ik ben 20 jaar oud. Dit jaar ben ik gestart met de pabo. Voordat ik aan de pabo begon heb ik de opleiding onderwijsassistent gedaan. Voor het eerste half jaar loop ik stage in groep 1-2 onder toezicht van juf Natasja. Hier heb ik enorm veel zin in. Groetjes, Senna

 

 

 

Thema herfst voorschool

Na de vakantie gaan we beginnen met het thema herfst. Het lokaal wordt helemaal versierd in de herfstsfeer, daarbij hebben we ook de hulp van de peuters nodig. Het zou fijn zijn als de peuters op zoek gaan naar blaadjes, dennenappels, eikeltjes. Ze mogen dit allemaal meebrengen naar school. Misschien een leuke tip om in de herfstvakantie met uw peuter het park of het bos in te gaan? Het boek dat centraal staat tijdens het thema herfst is: “Wat nu Olivier”: In de tuin ziet Olivier een heel mooi blad, hij rent er achteraan en dan gaat er van alles gebeuren.

 

 

Studiedag 30 oktober
Op vrijdag 30 oktober heeft het team een studiedag, de kinderen zijn vrij.

 

 

Fijne herfstvakantie
We wensen iedereen een hele fijne herfstvakantie!

 

 

 

Terug