Sterrennieuws

19 juli 2021

 

Musical "Over de kop" 
Deze week mogen we eindelijk de musical gaan opvoeren. Na weken van hard oefenen mogen we nu voor publiek spelen. Het verhaal speelt zich af in attractiepark Ruigrijk en omdat ruigrijk 88 jaar bestaat wordt er een wedstrijd georganiseerd. De achtbaan Challenge. Japie belandt per ongeluk op de presentatiestip en vertelt daar over zijn droomachtbaan. Ze vinden hem vooral aandoenlijk, maar nemen hem niet serieus. Later wordt hij aangesproken door een vreemde man, die hem een handvol toverbonen geeft. De volgende dag staat er wonder boven wonder opeens een gigantische achtbaan in Ruigrijk, precies zoals Japie hem had ontworpen. Japie maakt gelijk een ritje in de achtbaan, maar komt niet meer terug. De burgemeester is laaiend en is van plan de achtbaan op te blazen. Hoe loopt dit af? Komt dit nog goed? Dat antwoord volgt......in de musical "Over de kop".
Wij hebben er in ieder geval veel zin in en staan te popelen om te beginnen! Groep 8

 

Afscheid juf José
Dinsdag 20 juli neemt juf José afscheid van haar klas. Volgens schooljaar gaat zij in de flexpool werken. De kinderen van groep 1-2 B zien haar dan gelukkig nog regelmatig terug op vrijdag. Zij zal echter niet meer aan ons team verbonden zijn. Lieve José we gaan je missen!

 

Voorstellen Marieke
Graag stel ik mij aan jullie voor. Mijn naam is Marieke en met ingang van het nieuwe schooljaar mag ik op jullie super leuke school komen werke. Ik heb ongeveer 18 jaar in Drunen gewerkt op 3 verschillende basisscholen. Daar heb ik in alle groepen wel eens lesgegeven. Omdat ik al jaren in Oosterhout woon leek het mij fijn om eens wat dichterbij huis te werken. Gelukkig kan ik dat per dit schooljaar doen. Ik ga één dag in de week in groep 3 lesgeven en één dag in de week in groep 5. Naast dat ik lesgeef. ben ik ook nog moeder van 5 kinderen in de leeftijd van 14, 13, 8, 4 en 2 jaar. Een druk, maar geweldig leuk gezin. Ik heb ontzettend veel zin in het nieuwe schooljaar. Ik wens jullie alvast een fijne vakantie toe en tot binnenkort!! Groetjes Marieke.

 

Voorstellen Maria
Hoi allemaal. Ik ben juf Maria, 37 jaar, getrouwd en ik heb een dochtertje van 4 jaar. In 2007 ben ik afgestudeerd aan de Pabo en werkd ik officieel juf. Juf zijn is mijn passie. Elke dag geven de kinderen mij energie om nog meer uit het vak te halen! Iedere dag is anders en dat is wat mij het meeste aanspreekt. Ik zie met veel plezier tegemoet om in groep 6 te gaan werken en de kinderen elke dag met een grote glimlach naar huis te stueren. Na de zomervakantie sta ik samen met juf Maaike in groep 6. Mijn werkdagen zullen woensdag, om de week, donderdag en vrijdag zijn.

 

Excursie Biënnale Heilige Driehoek
Dit schooljaar met corona, konden we geen uitstapjes maken. De afgelopen weken ontstond die mogelijkheid wel. Die kans hebben we aangegrepen om met de groepen 8, 7 en 6 een bezoek te brengen aan de prachtige kunsttentoonstelling Biënnale, in de Heilige Driehoek. Dit is het gebied met de drie kloosters in Oosterhout. Het Sint Catharinadal, de Paulusabdij en de Onze Lieve Vrouweabdij. De biënnale is nog geopend tot 15 augustus 2021.  www.kunstindeheiligedriehoek.nl  Hieronder een verslagje van leerlingen uit groep 7.

 

 

Biënnale kunstverslag door Veerle en Salma groep 7

Een paar weken geleden hebben we een driehoek gemaakt van de binnenkant van ons droomhuis.

Toen hebben we ook een filmpje te zien gekregen van het klooster en hoe het daar gaat.

Een paar weken later gingen we op de fiets naar het klooster toe. Daar hebben we een rondleiding gekregen buiten en binnen. Elk kunstwerk gaat over hoop. Er waren allemaal kunstwerken van verschillende kunstenaars. En er waren mensen komen kijken welk kunstwerk waar past. Bij elk kunstwerk kregen we ook een uitleg over de gedachte achter het kunstwerk. We gingen ook naar binnen daar waren ook allemaal kunstwerken, sommige waren heel interessant en sommige een beetje eng. We gingen als laatste naar een café, daar was een hele grote ballon met alle vlaggen van de wereld. Die betekenen dat er vrede op aarde moet blijven. We zagen daar ook al onze driehoekjes op een grote muur. Die muur noem je de muur van hoop, omdat elk kind daar een wens in heeft gedaan. In het klooster wonen geen mensen meer alleen nog gezinnen. De mensen die in het klooster woonden zijn verhuisd naar Zuiderhout. Binnen was er een gangetje met 4 elementen die allemaal iets betekenden, die elementen zijn: water, vuur, lucht en aarde. Daarna liep je door en kwam er een best wel eng beeld, dat noemde ze een engel een doek over zich heen. Toen gingen we terug naar school en was het klaar. Het is zeker een aanrader om er heen te gaan!

 

 

 

 

Verslag groep 4 Onderwijstijdverlenging
Hoi allemaal , Wij willen iets vertellen over wat we bij de OTV allemaal hebben geleerd. Rekenen en taal en spelletjes en lekker buiten gespeeld. We hebben veel geleerd. We kregen les van Juf Hanny en er zaten 3 meisjes en 4 jongens in ons groepje. We hebben met taal woorden bij elkaar gelegd bijvoorbeeld boom-hut en we hebben ook leuke rekenspelletjes gedaan met stokjes trekken. Daar stonden tafelsommen op. En we moesten een keer naar bomen rennen en dan een som zeggen. Dit was ons verhaal.
Naomi en Romy groep 4

 

 

De Zomerkaravaan
In de zomervakantie organiseert MOOVE samen met JONG Oosterhout allerlei leuke activiteiten voor kids.
Klik op " De zomerkaravaan".

Terug