Sterrennieuws

2 april 2021

 

Prepensioen juf Annette 
Juf Annette heeft te kennen gegeven aan het eind van deze maand te willen stoppen met haar werkzaamheden voor de Voorschool Sterrendonk. Zij zal gaan genieten van haar prepensioen. Vanaf de start van de Voorschool in 2005 is Annette aan onze Voorschool verbonden geweest als leidster. Voor die tijd heeft zij jarenlang gewerkt op Peuterspeelzaal Hummeldonk. Samen met Evelien heeft Annette de Voorschoolse educatie aan onze peuters op een vakbekwame wijze vormgegeven. Met plezier en passie heeft Annette gewerkt met de jongsten op onze school en zij neemt dan ook met gemengde gevoelens afscheid. Daar staat tegenover dat zij nu kan gaan genieten van haar vrije tijd. Donderdag 29 april is de laatste werkdag van Annette. In een volgende nieuwsbrief leest u nog hoe we die dag feestelijk gaan invullen.

 

Aanstelling Janita R
Vanaf 17 mei zal Janita R als vaste pedagogisch professional aan onze school verbonden zijn, naast Evelien Wienhoven. Janita is al een tijdje op de Voorschool Sterrendonk aan het werk. We zijn blij met de prettige samenwerking en wensen Janita veel succes!

 

Studiedag 6 april
Op dinsdag 6 april is er geen school voor groep 1 t/m 8 i.v.m. een studiedag van het team. Er is wel voorschool die ochtend.

 

Evaluatie schoolresultaten
Op de agenda van de studiedag van 6 april staat o.a. de evaluatie schoolresultaten. We bekijken en bespreken de trendanalyses n.a.v. de toetsen van het Leerlingvolgsysteem van groep 3 t/m 8.

  1. Trendanalyse leerlingen

Hoe presteren onze leerlingen op het gebied van technisch en begrijpend lezen, spelling, rekenen. Hoe verhoudt zich dat tot het landelijk gemiddelde. Welke acties zetten we uit om gewenste niveaus te behalen.

  1. Trendanalyse groepen
    Hoe presteren onze leerjaren door de jaren heen. Bijvoorbeeld hoe staat het met het niveau van het leesonderwijs in groep 3 dit schooljaar, vorig schooljaar, het jaar ervoor etc. Welke trend is zichtbaar en zijn we daar tevreden over?

 

Ambitieniveau
Als school hebben we een ambitieniveau opgesteld. We vinden dat we op OBS Sterrendonk goed onderwijs geven. Daarom hebben we hoge verwachtingen van de resultaten. Onze ambitie is dan ook om met de schoolresultaten boven het landelijk gemiddelde uit te stijgen. In de schoolgids leest u daar meer over.

 

Expliciete Directe Instructie
Het team heeft afgelopen week een training gevolgd in EDI. Expliciete Directie Instructie. Dit is een werkwijze waarbij leerkrachten tijdens de instructie bepaalde technieken toepassen waardoor leerlingen succesvol leren.

 

Inhaal- en ondersteuningsprogramma groep 1-2, 3, 6 en 7
Zoals u heeft kunnen lezen in de nieuwsbrief van 5 maart zijn we in verschillende groepen gestart met een inhaal- en ondersteuningsprogramma, voor leerlingen die na de schoolsluitingen een steuntje in de rug kunnen gebruiken. In groep 1-2 krijgt een aantal kleuters extra begeleiding van juf Mary. Het gaat daarbij vooral om ontwikkelen van taalvaardigheid. In groep 3 en 7 krijgt een groepje leerlingen na schooltijd, gedurende 10 weken een programma aangeboden, op het gebied van lezen, spelling en/ of rekenen. In groep 3 door juf Mary, in groep 7 door juf Angelique en juf Maaike. Vanaf 12 april start ook een groep leerlingen uit groep 6 met een naschools programma, begeleid door juf Ellen en juf Lia.

 

Inhaal- en ondersteuningsprogramma groep 4 en 5
Voor leerlingen van 4 en 5 zijn we nog op zoek naar een invulling. De grootste uitdaging ligt in het vinden van geschikte onderwijskrachten. Er ligt een aanvraag bij bureau Leswerk voor beschikbare leerkrachten voor een naschools programma. In de meeste gevallen zijn de eigen leerkrachten niet beschikbaar, omdat zij al een volle lestaak hebben. Indien een programma voor groepjes leerlingen van groep 4 en 5 dit schooljaar niet mogelijk blijft, dan laten we betreffende leerlingen volgend schooljaar meeprofiteren van het NPO, zoals hieronder beschreven.

 



Nationaal Programma Onderwijs
Onlangs heeft het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap bekend gemaakt 8,5 miljard euro te investeren in een Nationaal Programma Onderwijs. (NPO) De huidige generatie leerlingen verdient, ondanks de coronacrisis, alle kansen op volwaardig onderwijs en een goede toekomst. Dit budget komt bovenop de subsidie “Inhaal- en ondersteuningsprogramma” voor 2020-2021.

 

Plan Nationaal Programma Onderwijs
Scholen wordt gevraagd op korte termijn een plan op te stellen voor het wegwerken van vertragingen bij leerlingen. Hier ligt een enorme uitdaging voor schoolbesturen en scholen, het tijdpad is kort en de coronacrisis is nog niet voorbij. De komende weken komt er meer informatie beschikbaar. Samen met het bestuur van Delta onderwijs en onze MR zullen we ons buigen over een plan. Via deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte.

 

Thema verkeer Voorschool
De komende 3 weken gaan we op de voorschool werken aan het thema Verkeer. Als introductie van het thema hebben we met de kinderen gezamenlijk een grote trein gemaakt. De boekjes die centraal staan: “Stoeprand stop” en “Anna in het verkeer”. Tijdens het werken aan het thema zullen we ook met de kinderen de wijk ingaan.

 

Terug