Sterrennieuws

22 oktober 2021

 

Schrijfster Marlies Slegers in de klas

Dinsdag 12 oktober kwam Marlies Slegers. Zij is schrijfster van beroep. Ze kwam in de klas vertellen omdat het Kinderboekenweek is. Ze vertelde over haar jeugd. Bijvoorbeeld dat ze acht jaar in Indonesië had gewoond. Ze heeft ons ook een paar woordjes Indonesisch geleerd. Daar had ze ook een krokodil als huisdier. Ze wilde vroeger van alles worden. Dat verwerkt ze in haar boeken. Wat grappig was, was dat ze vond dat Zoenologie een vak moet worden op de middelbare school. Verder heeft ze nog mooi voorgelezen uit Briefjes van Pelle. Daar liet ze een heel mooi stukje muziek bij horen. We vonden het heel leuk dat Marlies Slegers in de klas kwam. Ilja en Misha groep 8.

 


Bezoek van de schrijver Arend van Dam

Zijn eerste boek was Piet en hij is bezig met een boek over vulkanen. Hij heet Arend van Dam en hij kwam in onze klas. Hij is 68 jaar en zijn lievelingsboek gaat over geschiedenis. Hij heeft aan de klas voorgelezen en hij heeft ons een boekenlegger gegeven. We vonden het heel leuk.
Kaylie en Sofie groep 4/5

Arend van Dam kwam hier op school en vertelde dat zijn eerste boek het Pietenboek was. Hij heeft ook een boek geschreven over een jongen uit Canada. Wij mochten ook vragen stellen. Hij vertelde ook dat hij van kunst houdt. Het was erg leuk!
Vita en Ruben groep 4/5

 

Schoolschrijver in groep 5
In groep 5 kwam Marlies Slegers in de klas. We hebben allerlei vragen mogen stellen, waarop ze antwoord gaf. Ze heeft uitgelegd hoe ze schrijver is geworden en heeft ons over alle beroepen verteld die ze wilde worden. Dit heeft ze allemaal in een boek geschreven. Ze heeft 44 boeken geschreven, lieve boeken en boze boeken. Het duurt ongeveer een half jaar voor ze een boek af heeft. Ze heeft 3 kinderen; 2 jongens 1 meisje Ze houdt van dierentuinen en heeft daar een boek over geschreven Daar heeft ze in de klas over verteld. De dierentuin had te veel krokodillen; de dierentuin vroeg wil jij een krokodil? Ze zei ja toen kwamen ze met een vrachtwagen ze droegen de krokodil naar de achtertuin er was een poortje die naar buiten gaat en naar de sloot en op een dag was de krokodil weg er was een gat door het poortje en krokodillen worden 90 jaar oud en misschien leeft de krokodil nog wel.
Geschreven door Bijn

 

 

Nieuw administratiesysteem
Na de herfstvakantie gaan de scholen van Delta onderwijs over naar een nieuw systeem voor de school- en leerlingenadministratie. Vanaf 1 november werken we met ParnasSys. Directie, administratie en leerkrachten ontvangen scholing om er efficiënt mee te kunnen werken. Het zal in het begin wat wennen zijn. We doen ons best om alles ze soepel mogelijk te laten verlopen.

 

 

Nationaal schoolontbijt
Op dinsdag 2 november houden we het Nationaal Schoolontbijt. Die ochtend krijgen alle kinderen op de basisschool en PeuterTijd een heerlijk ontbijt voorgeschoteld. Meer informatie hierover volgt op 1 november.

 

 

Studiedag 3 november

Op woensdag 3 november is de school gesloten i.v.m. een studiedag van het team. Er is wel gewoon Voorschool (PeuterTijd)

 

 

Herfst in groep 1-2 en PeuterTijd

De blaadjes vallen van de bomen. Het is herfst! Na de vakantie starten we met het project herfst bij de peuters en in de groepen 1-2. We gaan onder andere een herfstwandeling maken en knutselen met herfstspullen uit het bos. Het zou leuk zijn als de kinderen van Peutertijd en groep 1-2 na de vakantie wat herfstspulletjes (denk hierbij aan mooie herfstbladeren, kastanjes en eikeltjes) mee naar school kunnen nemen, zodat we dit tijdens het spelen kunnen gebruiken.

 

Fijne herfstvakantie
We wensen iedereen een hele fijne herfstvakantie! Tot maandag 1 november!

 

 

Terug