Sterrennieuws

22 september 2020

 

Rookvrije generatie
Vanaf 1 augustus mag er officieel niet meer worden gerookt op schoolpleinen van onderwijsinstellingen. Op onze school was roken op het schoolplein al langer verboden.
De gemeente Oosterhout is ook gestart met het rookvrij maken van alle speelvoorzieningen in de openbare ruimte. Zo is nu ook het speelterrein voor de school rookvrij verklaard. We verzoeken u vriendelijk hier rekening mee te houden.

 

 

Gewijzigde regels corona RIVM
Via persberichten heeft u al al kunnen vernemen dat vanaf vandaag de regels van het RIVM op school voor het toelaten van kinderen die verkouden (ook ouder dan 6 jaar) zijn versoepeld.

 

Hieronder in het kort de nieuwe afspraken:
Voor kinderen op de kinderopvang of in het basisonderwijs* geldt:

  • Heeft het kind verkoudheidsklachten (zoals loopneus, neusverkoudheid, niezen of keelpijn), of bekende hooikoortsklachten, dan mag hij of zij naar de kinderopvang of naar de basisschool. Het kind hoeft niet getest te worden op corona. Dit geldt niet als het kind een nauw contact is van iemand die corona heeft. Of als het kind bij iemand woont die koorts heeft of benauwd is. Dan moet hij of zij thuisblijven.
  • Heeft het kind andere klachten, die bij COVID-19 kunnen passen, zoals koorts, benauwdheid of (meer dan incidenteel) hoesten, dan moet hij of zij thuisblijven tot de klachten 24 uur over zijn. Het kind hoeft niet getest te worden voor corona, tenzij hij of zij ernstig ziek is. Neem dan contact op met de huisarts.
  • Heeft het kind ook koorts en/of benauwdheid? Dan blijft iedereen in het huishouden thuis.
  • Als iemand in het huishouden positief is getest op COVID-19, blijft iedereen in het huishouden thuis. Krijg het kind klachten? Maak een afspraak voor een coronatest.

 

Help uw kind met Groene voetstappen
Voor het slagen van deze ‘Groene Voetstappenactie’ hebben we uw hulp als ouders nodig. We willen u vragen om ervoor te zorgen dat uw kind in ieder geval tussen 21 en 25 september a.s. zoveel mogelijk lopend of fietsend (of steppend of skatend) naar school komt! Ook daarna blijven we, als “Gezonde” school het lopen en fietsen promoten.

Lusjes aan jassen
Wilt u ervoor zorgen dat er een lusje zit aan de jas van uw kind? Zonder lusje is het lastig om de jas op te hangen aan de kapstok.

 

Zwemmen groep 7
Groep 7 heeft vorige week dinsdag de eerste zwemles gehad in de Warande, gegeven door Moove. Vandaag was de tweede les. Tijdens de zwemlessen zal onder andere blind zwemmen, vlotvaren, snorkelen, duiken en waterpolo op het programma staan. De eerste lessen waren een groot succes, de klas was erg enthousiast, niemand met watervrees en ze zijn flink uitgeput door meneer Joost en juf Davina. Ook de fietstocht naar de warande en weer terug naar school, onder begeleiding van twee juffen, verliep perfect. We kijken uit naar de volgende drie zwemlessen.

Oproep invalkrachten Leswerk
In de bijlage vindt u een oproep van bureau Leswerk. Men zit dringend verlegen om invalkrachten voor het basisonderwijs. Belangstellenden met een onderwijsbevoegdheid kunnen zich aanmelden.

 

 

Stagiaires PABO
Vandaag zijn zes eerstejaars studenten van Pabo Avans gestart met hun stage op onze school. De leerkracht van de groep waarin zij stage lopen fungeert als mentor. Margriet Jongenelen begeleidt de studenten in haar rol als stagecoach. Zij volgt daarvoor een Training op Avans.

In de volgende nieuwsbrief stellen de studenten zich aan u voor.

 

 

Motorische testen groep 3 en 4

Dit schooljaar zullen er bij de kinderen van groep 3 & 4 motorische testen worden afgenomen door de sportdocenten van Moove. Het doel hiervan is de signalering van kinderen die motorisch minder vaardig zijn of juist talent hebben. Als kinderen zich motorisch goed ontwikkelen, hebben zij een actievere leefstijl. Vaak blijft dat zo in de rest van hun leven. Deze ontwikkeling heeft ook een positief effect op veel cognitieve vakken. Belangrijk dus om hier inzicht in te krijgen. De resultaten hiervan kunnen op meerdere manieren gebruikt worden:
• Advies om de gymlessen meer passend te maken voor de leerlingen.
• Advies te geven om aan te sluiten bij naschools aanbod of een sportvereniging. In Oosterhout bieden we o.a. Moove-it aan, voor kinderen die meer aandacht nodig hebben met bewegen. De test zelf bestaat uit 4 onderdelen in spelvorm, de kinderen gaan onder andere springen, hinkelen en over evenwichtsbalkjes. De resultaten van deze test zullen door Moove alleen gedeeld worden met de school. De leerkracht bespreekt de uitslag met ouders indien daar aanleiding toe is.

 

Sterrenshow groep 8
Groep 8 verzorgt vrijdag 25 september de eerste Sterrenshow van dit schooljaar. Helaas mogen daarbij geen ouders aanwezig zijn, vanwege corona maatregelen. Op Klasbord verschijnt een verslagje. Ook het aantal kinderen in het publiek hebben we ingeperkt. Groep 7 en 5 komen kijken als toeschouwer.

 

 

Terug