Sterrennieuws

24 februari 2022


Carnavalsfeest
Wat zijn we blij dat we weer een leuk feest kunnen vieren met de kinderen! Morgen, vrijdag 25 februari vieren we een heel gezellig carnavalsfeest, zonder mondkapjes! We verwachten alle kinderen leuk verkleed op school die ochtend. We kijken ook uit naar de komst van Prins Mienus met zijn klein gevolg en het jeugdorkest! Om 12.15u is de school uit en begint de carnavalsvakantie!

 


Afscheid van Coronaregels
Vanaf 25 februari zijn we verlost van de beperkende coronaregels!
*Geen mondkapjes meer;
*Geen 1,5 meter afstand meer nodig;
*Ouders zijn welkom bij verjaardagen Voorschool en groep 1-2 (op afspraak met de leerkracht)
*Ouders zijn welkom bij de dagopening van hun kind in groep 3 t/m 8;
*Ouders zijn welkom voor gesprekken op school;
*Ouders zijn welkom om na schooltijd even binnen te lopen in de klas van hun kind;
*Ouders worden uitgenodigd bij de Sterrenshow van hun kind;
*Leerlingen van groep 3 t/m 8 hebben weer “Klassendienst”
*Hulpouders zijn welkom in de school;
*Vergaderingen van OR en MR vinden op school plaats.


Klassendienst
Na de carnavalsvakantie hebben kinderen in groep 3 t/m 8 weer om de beurt klassendienst na schooltijd. De klassendienst bestaat uit taakjes, zoals vegen, het bord schoonmaken, dagritmekaartjes ophangen voor de volgende dag etc. Een leuke  bijkomstigheid is dat de leerkracht na schooltijd eens lekker één op één kan kletsen met de kinderen die helpen. De klassendienst duurt ongeveer een kwartier. De leerkracht stelt een rooster op, zodat u als ouder weet wanneer uw kind aan de beurt is. 


Inloop
De coronaperiode heeft ons soms ook andere inzichten gebracht. Zo hebben we ervaren dat de inloop voor de jonge kinderen vele malen rustiger verloopt, zonder volwassenen in de gangen en lokalen. De leerkracht kan volop aandacht bieden aan alle kinderen. Tevens zagen we dat de peuters, kleuters en kinderen van groep 3 en 4 alles tijdens de inloop zelfstandig konden regelen: jassen ophangen, schoenen verwisselen met sloffen, tas ophangen etc.
Voordat coronaregels golden mochten ouders van de Voorschool en groep 1 t/m 4 allemaal mee naar binnen. Dit zorgde voor een drukte van belang in gangen en lokalen. De leerkracht had zodoende geen goed overzicht op de kinderen. In samenspraak met de MR hebben we besloten de inloop te blijven organiseren zoals we dat nu al twee jaar gewend zijn. De kinderen van Voorschool en groep 1 t/m 4 nemen buiten afscheid van de ouders en worden door de leerkracht mee naar binnen genomen. De kinderen van groep 5 t/m 8 komen zelfstandig naar binnen.


Ouders welkom in de school
Na schooltijd staat de schooldeur voor u open! Wanneer u graag een kijkje wil nemen in de klas van uw kind, dan bent u van harte welkom! Misschien wil uw kind graag de klas laten zien, of werkstukjes die zijn gemaakt. Schroom niet om na schooltijd even mee naar binnen te lopen.


Gesprek met de leerkracht
Wanneer u graag een gesprek wil met de leerkracht, spreek hem of haar aan na schooltijd en maak een afspraak. Soms kunt u ook meteen op de dag zelf terecht bij de leerkracht wanneer hij of zijn op dat moment geen andere afspraken heeft. De laatste twee jaar hebben de gesprekken vooral telefonisch of via teams plaatsgevonden. Dat maakt de communicatie soms wat lastiger. We zijn blij dat we elkaar nu weer “face to face” kunnen spreken. Dat komt de samenwerking tussen school en ouders ten goede. Telefoneren blijft natuurlijk mogelijk.

 

Leerkrachtwisseling groep 4
In groep 4 vindt na de carnavalsvakantie een wisseling van leerkrachten plaats. Juf Nora stopt met werken bij Delta onderwijs. We bedanken haar voor haar inzet en wensen haar veel succes met haar verdere loopbaan!
Nora verving juf Manon, die nog tot aan de zomervakantie met verlof zal zijn. De nieuwe leerkrachten van groep 4 zijn juf Marieke en meester Wouter. Marieke werkt op maandag en dinsdag in de klas en Wouter van woensdag t/m vrijdag. Marieke is al bekend bij ons op school. Wouter stelt zich hieronder aan u voor.

Voorstellen Wouter 
Na de carnavalsvakantie ga ik als nieuwe leerkracht aan de slag op OBS Sterrendonk. Op woensdag, donderdag en vrijdag in groep vier. Op dinsdagen geef ik les in de Ploeterklas. Ik kijk er enorm naar uit om te gaan beginnen!
Ik zal mezelf even kort voorstellen. Mijn naam is Wouter Jans, ik ben 38 jaar en ik woon met mijn vriendin en dochtertje van twee (en kat) in Oosterhout. In mijn vrije tijd doe ik aan schaken, brood bakken en basketbal (kijken). In 2005 ben ik afgestudeerd aan de PABO en vanaf dat moment heb ik op verschillende plekken gewerkt. Het is eventjes geleden dat ik op een basisschool voor de klas heb gestaan, maar het lesgeven begon weer te kriebelen. Vandaar dat ik de beslissing heb genomen om weer de stap terug naar het basisonderwijs te zetten. Kinderen dingen leren én kinderen helpen met leren vind ik één van de mooiste uitdagingen die er zijn. Ik ben erg nieuwsgierig naar alle kinderen en ouder(s)/verzorger(s) en hoop snel met iedereen kennis te maken. Tot na de vakantie!

Met vriendelijke groet,

Wouter

 

Excursie natuurmuseum groep 7

We zijn met heel de klas naar het natuur museum geweest. Op dinsdag de 15e gingen we in de ochtend met ouders mee in de auto, het was ongeveer 30 min rijden, maar sommigen deden er bijna een uur over. We kwamen aan en we liepen gelijk met zijn allen naar binnen. De hal was waanzinnig groot.
We
gingen naar een ruimte vol met opgezette dieren en planten. Daar moesten we in tweetallen opdrachten maken, deze gingen allemaal over de natuur.

En wat ging de tijd snel, het is al weer pauze. Lekker ons fruitje op eten. Iedereen nog even gauw naar de wc en dan gingen we weer door.

De helft van de klas ging eerst naar de ijstijd om daar opdrachten uit te voeren, de andere helft mocht de tentoonstelling boven bezichtigen. Even later gingen we wisselen, alles was echt heel mooi.

We zagen zand van heel dicht bij, er was een quiz en we zagen een filmpje over het ontstaan van de Veluwe. Ook zagen we er een dino skelet en een mammoet. We moesten vragen beantwoorden en je kon er een spelletje doen.

En toen, toen waren we weer buiten en helaas was het tijd om naar huis te rijden.
Hieronder zie je een skelet van een dier dat in de dinotijd leefde.

Geschreven door Jibbe en Skye

 


 

Opvolging eind verantwoordelijk schoolleider
Zoals u in de brief van het College van bestuur van Delta onderwijs heeft kunnen lezen is Marlies Groen in ’t Woud, per 1 augustus 2022,  benoemd als opvolgster van Ine Vermeltfoort. Marlies werkt momenteel nog als locatiedirecteur van OBS de Pionier. Wij zijn verheugd haar te mogen ontvangen en zij is van harte welkom bij ons! De komende maanden zal er regelmatig overleg zijn tussen Marlies en Ine om de overdracht goed te regelen. Later in het schooljaar zal Marlies zich aan de ouders voorstellen.

 

Wisseling vrije vrijdag groep 1-2
In verband met het afscheid van juf Ine op vrijdag 15 juli voor alle kinderen van de school, zal vrijdag 15 juli een schooldag zijn voor groep 1-2, in plaats van de eerder geplande vrije dag. We willen de kleuters natuurlijk graag laten meegenieten van het afscheidsfeest! In plaats van vrijdag 15 juli hebben de kleuters nu een extra vrije dag op vrijdag 24 juni. In de bijlage bij deze nieuwsbrief vindt u een kalender met de juiste vrije vrijdagen. Ook op de website zijn de vrije dagen aangepast. Na de carnavalsvakantie ontvangen de ouders van groep 1-2 een papieren kalender met de juiste data.

 

Studiedag 11 maart
Op vrijdag 11 maart is er geen school vanwege een studiedag van het team

Terug