Sterrennieuws

25 februari 2021

 

Afvalhelden gemeente Oosterhout
Van 1 t/m 7 maart 2021 is het de week van de afvalhelden. De gemeente Oosterhout wil graag de helden van de afvalinzameling en openbare ruimte in het zonnetje zetten. Zij zorgen, 365 dagen per jaar, voor een schone, opgeruimde, nette, (ook bij ijzel en sneeuw) begaanbare stad. De gemeente heeft een kleurplatenactie bedacht voor leerlingen van de basisscholen. De kleurplaten worden vandaag mee naar huis gegeven. Het is de bedoeling dat uw kind deze kleurplaat thuis inkleurt en vervolgens achter het raam plakt, zodat de gemeentewerkers van de in de buitendienst de kleurplaat zien wanneer ze door de straten van Oosterhout rijden. De mooiste kleurplaten maken kans op een snoepzak, wie er wint bepalen de collega’s op straat.

Aanmelden leerlingen schooljaar 2021-2022
Voor de planning van volgend schooljaar moeten we uitgaan van een zo exact mogelijk te verwachten leerlingaantal. De drie kleutergroepen voor komend schooljaar raken aardig vol. Broertjes en zusjes hebben voorrang bij plaatsing. Heeft u een kind dat in schooljaar 2021-2022 vier jaar wordt en nog niet is ingeschreven, meld dit dan s.v.p. bij Ine Vermeltfoort.

 

Schoolfruit
Op woensdag, donderdag en vrijdag krijgen de peuters van de Voorschool en kinderen van de basisschool gratis schoolfruit. Op deze dagen wordt er geen fruit van thuis mee naar school genomen, (op maandag en dinsdag wel). OBS Sterrendonk is een “Gezonde School”. Het doel van de schoolfruitactie is om kinderen kennis te laten maken met een diversiteit aan fruit en groente. Kinderen leren verschillende smaken kennen, herkennen, benoemen en proeven. Per week worden drie soorten fruit geleverd. We zien dat de kinderen smullen van het heerlijke fruit. De actie duurt tot mei en wordt bekostigd door de Europese Unie.

Ouderhulp fruit schillen en uitdelen
We zijn nog op zoek naar een paar extra ouders die graag willen helpen bij het schoonmaken en uitdelen van het fruit. De tijden zijn ’s ochtends een uurtje aan het begin van de schooltijd, op woensdag, donderdag of vrijdag. Bent u op een van deze ochtenden beschikbaar, dan horen we het graag.

 

Tonnie en Kee in Keutelree! Groep 4
Groep 4 is begonnen aan een geschiedenis project van Erfgoed Brabant. Het gaat over opa Tonnie en oma Kee. In het project komen de verschillen tussen een dorp en stad aan bod, kijken we naar onze huizen en naar de huizen rond 1950. De kinderen vinden het erg interessant.

 

 

Nascholing Kanjertraining
Deze week volgt het team nascholing van de Kanjertraining.
OBS Sterrendonk is Kanjerschool. Kernwoorden van de Kanjertraining zijn: vertrouwen, rust, wederzijds respect, sociale redzaamheid, ouderbetrokkenheid, burgerschap, gezond gedrag en duurzaamheid. Leerkrachten moeten regelmatig nascholing volgen om de Kanjerlessen te mogen geven.

 


Subdoelen van de Kanjertraining zijn:

*bevordering van vertrouwen en veiligheid in de klas;

*versterking van sociale vaardigheden bij de leerlingen;

*beheersing door leerlingen van verschillende oplossingsstrategieën bij conflicten;

*bewustwording van de eigenheid bij de leerlingen: “ik doe mij niet anders voor dan ik in werkelijkheid ben”;

*verantwoordelijkheid nemen;

*bevordering actief burgerschap en sociale integratie.

 

 

 

 

Terug