Sterrennieuws

27 januari 2021

 

Afscheid van OBS Sterrendonk
Per 1-2-2021 ga ik vervroegd met pensioen. Na 43 jaar met heel veel plezier in het onderwijs te hebben gewerkt, vind ik het mooi geweest. 43 Jaar geleden ben ik op de Sterrendonk als groepsleerkracht begonnen. Met wat uitstapjes tussendoor binnen Delta onderwijs, eindig ik mij carrière in het onderwijs als intern begeleider ook weer op OBS Sterrendonk. Ik neem afscheid van, naar mijn idee, een school met de leukste leerlingen en de beste directeur, leerkrachten en conciërges van Oosterhout. Ik wil alle ouders, kinderen en collega’s van de Sterrendonk bedanken voor de ontzettend prettige samenwerking en fijne tijd op de Sterrendonk. Jullie zien me vast nog wel eens op school verschijnen. Groetjes Lia Tempelaars

Afscheid Lia
Zoals u hierboven kunt lezen gaat Lia Tempelaars aan het eind van deze week met prepensioen. Het vertrek van Lia is een aderlating voor de school. Met haar jarenlange onderwijservaring is zij voor ons allen een bron van kennis en inspiratie. Als team zullen wij haar enthousiasme, werklust en heldere blik op de onderwijskwaliteit gaan missen. Lia gaat genieten van haar talloze hobby’s, maar het is niet uitgesloten dat we haar op school nog eens tegen zullen komen. Zij heeft al aangeboden bij bepaalde activiteiten te willen komen assisteren.
We zetten Lia op haar laatste werkdag in het zonnetje en wensen haar alle goeds voor de toekomst! Een afscheidsfeest met het team houdt zij nog van ons tegoed.

 

Thuiswerkprogramma en noodopvang
Vorige week heeft u via de mail een brief ontvangen van het schoolbestuur van Delta onderwijs. In deze brief heeft u kunnen lezen dat scholen en leerkrachten voor grote uitdagingen staan op dit moment. Met name de combinatie van noodopvang en lesgeven op afstand is soms lastig te organiseren. In de hogere groepen hebben de leerlingen deze werkwijze redelijk snel onder de knie gekregen. Vooral groep 3 en 4 blijft het zoeken naar de juiste aanpak.

 

Online lessen in groep 3 en 4
De online lessen in groep 3 en 4 stellen ons voor de grootste uitdaging. Basisvaardigheden zoals lezen, schrijven en rekenen worden in deze groepen aangeleerd. Dit gaat altijd gepaard met handelen, bijvoorbeeld handelend rekenen met concrete materialen. Het proces van het leren schrijven is cruciaal, naast het leren lezen. De computer wordt op school in deze groepen normaal gesproken alleen ingezet voor het inoefenen en automatiseren. Groep 3 en 4 werkt op school niet met Snappet. Het is immers belangrijk dat kinderen eerst handelend leren rekenen en vervolgens op papier. Voor het thuiswerken hebben we Snappet toch ingezet, omdat de leerkracht zodoende online zicht heeft op de vorderingen. In deze groepen hebben leerlingen van thuis uit veel hulp en aansturing nodig. Niet allen bij het werk, maar ook met de computer. Ouders hebben uiteraard ook eigen werkzaamheden en vaak meerdere kinderen om te begeleiden. We roeien met de riemen die we hebben. Dat geldt voor u als ouders en voor de leerkrachten. Wederzijds begrip voor de situatie is ons uitgangspunt.

 

Mooie werkstukken
Er wordt volop getekend en geknutseld thuis. Daar worden we blij van! Deze prachtige vogel is van Chaevynn uit groep 8.

 


 

Rapporten groep 4 t/m 8
De leerlingen van groep 4 t/m 8 ontvangen eind deze week hun eerste rapport van dit schooljaar. (Groep 3 heeft in november al een rapport gekregen en ontvangt in maart het tweede rapport) Volgende week vinden de digitale contactgesprekken plaats met ouders van groep 4 t/m 7 naar aanleiding van de rapporten. De beoordelingen zijn samengesteld aan de hand van gegevens t/m december.

 

Leerlingvolgsysteem
Normaal gesproken worden in de maand januari de toetsen van het leerlingvolgsysteem afgenomen. (LVS) Het scoreformulier zou dan in de rapportmap worden opgenomen. In verband met de schoolsluiting in maart 2020 zijn de LVS toetsen van eind 2019-2020 opgeschoven naar september 2020. De scores van deze toetsen vindt u wel in de rapportmap.
Tijdens het contactgesprek geven de leerkrachten hier een toelichting op.

 

Rapport groep 8
De leerlingen van groep 8 ontvangen eveneens een rapport. Voor groep 8 is er geen regulier contactgesprek, maar een adviesgesprek op een latere datum. Ouders ontvangen daarover nog bericht.
 

Ophalen rapporten groep 4 t/m 8
Vrijdag 29 januari
komen de leerlingen van groep 4 t/m 8 tussen 13u en 14.30u hun rapportmap zelf ophalen op school. Laat hen hiervoor een grote schone tas meenemen, zodat de map beschermd is.
Groep 4 en 5: ingang Sterrenlaan: juf Anita geeft het rapport af bij de deur.
Groep 6, 7en 8: deur Orion: juf Ine geeft het rapport af bij de deur.
Het rapport wordt door alle leerlingen weer (in een tas) mee terug naar school genomen op maandag 8 februari.

 

 

Contactgesprekken met TEAMS
Ouders van leerlingen uit groep 4 t/m 7 ontvangen op donderdagochtend 28 januari een mail van schoolgesprek.nl . U kunt daarmee een tijd reserveren voor een contactgesprek met de leerkracht. De gesprekken vinden digitaal plaats via TEAMS van 1 tot 5 februari.
De link naar het gesprek met de leerkracht(en) van uw kind(eren) ontvangt u via de mail.
 

Bibliotheek Theek 5
Bij het Theek away loket kun je boeken reserveren. We kunnen eht niet vaak genoeg benadrukken: Laat uw kind elke dag lekker lezen. In groep 3 t/m 6 is hardop lezen het devies!

https://www.theek5.nl/iguana/www.main.cls?v=553113a8-7403-11ea-a85d-0050569601d4

 

Terug