Sterrennieuws

3 juli 2020

Nieuwe leerkracht Rob stelt zich voor
Beste allemaal, graag wil ik me nader voorstellen.Mijn naam is Rob, 42 jaar oud en ben woonachtig in Oosterhout. Ik ben getrouwd met Wendy en we hebben één dochter, Yzze. In mijn vrije tijd ben ik veel met sport bezig, voetbaltrainingen geven, tennissen, hardlopen en sportboeken lezen zijn mijn favoriete bezigheden. Vanaf komend schooljaar mag ik onderdeel zijn van het team van de Sterrendonk. Een uitdaging waar ik enorm veel zin in heb. Een nieuwe uitdaging op een school waar ik een heel goed gevoel bij heb. Extra bijzonder is dat ik ongeveer 35 jaar geleden als leerling actief was op de Sterrendonk. Dus ik keer terug op het oude nest. Ik heb zo'n beetje 20 jaar ervaring in het onderwijs en heb op KBS de Meander een mooie tijd achter de rug. In de bovenbouw heb ik alle leerjaren meerdere keren mogen lesgeven. Toch blijft ieder schooljaar weer een mooie nieuwe uitdaging. Ik vind het belangrijk om alle kinderen daadwerkelijk te 'zien' en ervoor te zorgen dat kinderen vanuit een veilige en plezierige setting tot ontwikkeling kunnen komen. Ik kan niet wachten om te beginnen. Fijne vakantie allemaal en tot snel.
Rob

Nieuwe leerkracht Mireille stelt zich voor
Hoi allemaal, graag wil ik mezelf via deze weg even voorstellen. Mijn naam is Mireille, ik ben 24 jaar en woon in Breda. In mijn vrije tijd houd ik mezelf o.a. bezig met dansen, gitaar spelen, koken en lezen. Afgelopen twee jaar heb ik de pabo gevolgd in deeltijd en daarnaast was ik werkzaam in de kinderopvang. Nu ben ik afgestudeerd en heb ik heel veel zin om na de vakantie op OBS Sterrendonk te komen werken! Komend schooljaar vervang ik Elke (groep 1-2 A) gedurende haar zwanger- en ouderschapsverlof. Daarnaast zal ik invallen in de onderbouwgroepen en ondersteunende werkzaamheden verrichten. Alvast een hele fijne vakantie allemaal en tot volgend schooljaar!

 

Toestemmingsverklaring beeldmateriaal
Vergeet u niet de toestemmingsverklaring beeldmateriaal ingevuld in te laten leveren op school.

 

Een heel bijzonder schoolkamp 2020
Op donderdag 25 juni en vrijdag 26 juni ging groep 8 op kamp.Op donderdag begonnen we op school en daar hebben we eerst leuke groepsactiviteiten gedaan met de hele klas. Eerst werden we verdeeld in 3 teams: team Oelewapper, team Huts en team Kaasje. De leukste spellen waren het buigspel en het letterspel. Daarna gingen we op de fiets naar Surae om nog wat activiteiten te doen, zoals het dierenspel. We hebben ons best gedaan om een supermooi dierenpark te maken met spullen uit de natuur. Om geld te verdienen moesten we gekke opdrachten doen. Rond het eind van de middag gingen we weer terug naar school om pizza te eten.
Na het eten hebben we thuis onze spullen gepakt voor het avondprogramma. Rond 20:30 uur werd iedereen verwacht bij de kamplocatie. Tijdens het kampvuur zijn er spookverhalen verteld en kregen we griezelig bezoek. En daarna gingen we een wandeling maken en werden we verrast met een spooktocht. Uiteindelijk lag iedereen rond 2 uur ’s nachts in de tenten.Om 8 uur ’s ochtends werden we wakker gemaakt om ochtendgymnastiek te doen, dan ontbijten en weer terug naar school. Op school aangekomen gingen we lunchen en westernspellen doen die waren gehuurd voor het sterrenfeest wat helaas niet door kon gaan door corona. Een tijdje later werd er een storm-waterbaan opgezet speciaal voor groep 8. Wij hebben het onwijs naar ons zin gehad. Na de frietjes werden we verrast met een ijsje, dat was geregeld door de ouders van Fleur voor groep 8. Wij willen jullie hier nogmaals voor bedanken! In de avond hadden we nog een gala/ bonte avond. Het was heel leuk en gezellig. Wij hebben een kamp gehad dat we nooit meer gaan vergeten! Heel erg bedankt voor iedereen die heeft geholpen om dit waar te maken! Liefs, groep 8.

 

 

Survival Groep 8
Dinsdagochtend gingen we op de fiets naar de Warande. Toen we daar aankwamen was er een meneer genaamd Koen die vertelde ons wat we die dag gingen doen. Toen nam hij ons mee naar de hut waar we onze spullen neerlegden. Daar werden wij in 4 teams verdeeld. Er werden twee groepen gemaakt in elke groep zaten twee teams. De ene groep ging boogschieten met meneer Peter en de andere groep ging bomen beklimmen met meneer Koen. De bomen waren 11 tot 13 meter hoog! We zaten wel vast aan een touw. Zelf vond ik het best spannend maar het is me uiteindelijk toch gelukt. Terwijl team 3 en 4 aan het klimmen waren, waren team 1 en 2 aan het boogschieten met meneer Peter. Daarna wisselden de teams van activiteiten. Verder waren de activiteiten heel leuk. Om kwart over twaalf stopten alle teams en hielden we pauze en daarna gingen we verder met alle andere activiteiten zoals: vlotvaren, een hindernisbaan en een wedstrijd wie als eerste het touwtje kon doorbranden. Daarna waren we klaar en gingen we terug op de fiets naar school en kregen we wat lekkers. Het was een super toffe dag bij de Warande ik raad het jullie allemaal aan!!!! Heel erg bedankt voor de mensen die dit voor ons hebben kunnen regelen!! Omar, namens groep 8.

 

Musical groep 8 2020

Binnenkort op dinsdag 7 juli mogen groep 5, 6 en 7 komen kijken naar de musical van groep 8 in de Bussel. Wij krijgen ook 3 kaartjes voor onze ouders en eventueel broertjes, zusjes etc. Na super lang oefenen is het eindelijk tijd! Maar helaas mogen we er natuurlijk nog niet te veel over vertellen. Wat we wel kunnen zeggen is:

Welkom in Jongevoets dierenpark!

We hebben veel geoefend. In de gymzaal, op het podium in de aula, in de Bussel zelf, allemaal voor de perfecte musical om later trots op terug te kijken. Voor de mensen die helaas niet kunnen worden uitgenodigd; de musical wordt opgenomen door de vader van Aimee, dus je kan het altijd nog terugkijken!

Wij zijn allemaal heel blij dat wij de musical nog kunnen uitvoeren. En het is nóg cooler omdat het in de Bussel mag! Dit hadden we natuurlijk nooit gedacht. Daarom zijn we allen heel dankbaar voor de tijd die de leerkrachten erin hebben gestopt om het jaar toch fantastisch af te sluiten. Voor de ouders die mee wilden helpen met knutselen, en natuurlijk het filmen van de musical. Voor de mensen van de Bussel die het lukte om te regelen dat we een plek hebben om toch mensen uit te kunnen nodigen. Heel erg dankjewel! Na weken oefenen, dansen, zingen en je tekst herhalen totdat je erover kan dromen, heeft iedereen hartstikke hard zijn best gedaan om een onvergetelijke musical op te voeren. Maar, oh nee: Verboden te voeren!

Wij hebben er super veel zin in! We hopen jullie ook!

Loes, groep 8

 

 

Kalender, vakanties en vrije dagen 2020-2021

Volgende week ontvangt u de jaarkalender met daarop de vakanties en vrije dagen voor het nieuwe schooljaar.

 

Terug