Sterrennieuws

4 juni 2021

 

Juffenfeest
Afgelopen woensdag hebben we de verjaardag van alle kleuterjuffen gevierd. De kinderen, maar ook de juffen, hebben hier enorm van genoten! We hebben o.a. gepicknickt, een ijsje gehaald bij de ijskar, op het springkussen gesprongen en bingo gespeeld. De juffen zijn enorm verwend met mooie woorden, knuffels, kaartjes, tekeningen, bloemen en cadeautjes. Nogmaals ontzettend bedankt hiervoor. We vonden het allemaal een zeer geslaagd feest!

 

 

Coronaregels
Zoals u weet volgen de scholen van Delta onderwijs de regels van het RIVM en het protocol van de PO raad (Primair Onderwijsraad) m.b.t. corona. Ondanks landelijke versoepelingen zijn de regels voor de scholen nog onverminderd strak. Groepen spelen gescheiden van elkaar, personeel draagt mondkapjes in de gangen en voor leerlingen van groep 7 en 8 wordt dit aanbevolen. We komen met maximaal 4 volwassenen in een ruimte en ouders komen alleen bij wijze van uitzonderingen op afspraak de school binnen. Uitstapjes zijn nog niet zijn toegestaan. Het CCT (Corona Crisis Team) van Delta onderwijs bespreekt wekelijks op welk gebied enige versoepeling mogelijk is. Zo mogen er de komende tijd wel hulpouders buiten de school worden ingezet met in achtneming van de 1,5 meter afstand. We houden u op de hoogte over eventuele verdere versoepelingen de komende weken.

 

Schoolpleinconcert Philharmonie zuidnederland
Vandaag kwam het orkest van Philharmonie zuidnederland een concert geven aan groep 6 en 7. Dit is niet zomaar een concert maar een schoolpleinconcert! Een slagwerker, tubaïst en drie trombonisten speelden uiteenlopende muziek: van klassiek tot bekende filmmelodieën. Sommige liedjes nodigen uit om te bewegen, zoals ‘de berendans’ uit Jungle Book, bij een ander stukje moet je gewoon even luisteren.
De schoolpleinconcerten bieden een korte maar indrukwekkende beleving: een koper ensemble klinkt heel bijzonder, dat vergeet je niet gauw. Kinderen horen en zien heel dichtbij hoe professionele musici samen live muziek maken. Ze leren verschillende instrumenten uit het symfonieorkest kennen en zullen deze instrumenten en het geluid voortaan herkennen.
In de gespeelde muziek zitten herkenbare melodieën die aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen en ook onbekende muziek waarmee de kinderen niet altijd zomaar mee in aanraking komen. Het was een fantastisch concert buiten, met een strakblauwe lucht! We zijn benieuwd hoe de kinderen het schoolpleinconcert ervaren hebben! Via de link een stukje van het concert. Veel kijkplezier! MUSIC IS OUR MAGIC

 

 

Schoolfruitactie gestopt
Vanaf maandag 7 juni brengen alle kinderen zelf weer fruit mee naar school voor de ochtendpauze. De schoolfruitactie met subsidie van de Europese Unie is gestopt voor dit schooljaar. Komend schooljaar melden we ons uiteraard weer aan. De actie is opnieuw zeer succesvol gebleken. Veel kinderen die voorheen niet zo makkelijk fruit aten, zijn nu vaak liefhebbers geworden. Kinderen hebben veel verschillend fruit (en groentes) leren eten. Fruit past in een gezond voedingspatroon. Er is momenteel veel lekker zomerfruit voorhanden, denk aan kersen, aardbeien, meloen en ananas.

 

 

Hulpouders fruit schillen bedankt
Aan alle ouders die wekenlang trouw hebben geholpen met het schillen en uitdelen van het fruit: heel hartelijk bedank namens de hele school!! Zonder jullie was dit nooit gelukt.

 

 

Zwangerschapsverlof

Onlangs zijn Nieke en Margriet met zwangerschapsverlof gegaan. Manon werkt momenteel buiten de groep, omdat zij vanaf de 28e week zwangerschap niet meer voor de klas mag staan. Zij gaat begin juli met verlof. We wensen de juffen een fijne verloftijd toe.

 

 

Groep 5 is naar een tennis-clinic geweest bij Strijdo.

Wij ( groep 5) zijn naar een tennis-clinic geweest.

We kregen les van meneer Ton.

Hij gaf ons goede uitleg.

Algauw kon de hele klas behoorlijk tennissen.

We hebben een leuke maar ook wel moeilijke truc geleerd.

Aan het begin gingen we opwarmen met een warming-up spelletje.

We hebben drie soorten oefeningen gedaan.

Sommige kinderen konden vanaf het begin nog niet goed tennissen,
maar
door de goede uitleg hadden ze het al snel geleerd.

Het duurde een klein uurtje.

Omdat we het leuk vonden, was het al snel voorbij.

Wat we te horen kregen:

Je gooit het tennisballetje de lucht in.

Je slaat dan met je tennisracket tegen de bal.

Je tegenstander slaat de bal met zijn tennisracket terug.

En zo ga je door met je tegenstander.

Geschreven door Nick en Fenna N.

 

Tennissen bij OTC De Warande
Vanwege de Oosterhoutse Sportweek, is groep 7 afgelopen woensdag gaan tennissen bij OTC De Warande. Er zijn verschillende tennistechnieken aangeleerd en nieuwe records gevestigd met overslaan. Het was een zonnige, leuke maar bovenal sportieve ochtend!

 

 

 

 

 

 

 

Terug