Sterrennieuws

5 oktober 2021 Kinderboekenweek

 

Kinderboekenweek 2021
Van 6 t/m 17 oktober is het Kinderboekenweek. Het thema is dit jaar: Worden wat je wil. De Kinderboekenweek gaat over beroepen. Samen met de kinderen gaan we lezen over verschillende beroepen, wat moet je allemaal doen als je een politieagent bent, of een verpleegster? Vanaf 6 oktober wordt er in de klassen gewerkt rondom het thema.

 

 

Opening Kinderboekenweek|
Let op: woensdag 6 oktober openen we de Kinderboekenweek. We maken er in de aula een gezellige start van. De kinderen mogen als een bepaald beroep verkleed naar school komen. We hopen veel verschillende beroepen te zien bij de kinderen deze dag. Ook openen we deze dag gezamenlijk met het liedje van Kinderen voor kinderen 'Worden wat je wil’. Dit liedje hebben de kinderen al voorafgaand aan de Kinderboekenweek geoefend.

 

Dag van de leraar
Het mooiste beroep ter wereld is natuurlijk dat van leraar! Wat is er mooier dan de hele dag omringd te zijn met kinderen en te werken aan de ontwikkeling van kinderen. Vandaag, 5 oktober, is het de dag van de leraar. De leerkrachten van onze school zijn vanochtend in het zonnetje gezet!


Boekenstalletje aula
Neem tijdens deze periode gerust eens een kijkje in de aula. Daar liggen alle nieuwe boeken uitgestald die we rondom de Kinderboekenweek aangeschaft hebben. Vraag de leerkracht of u na schooltijd even met uw kind naar binnen mag om de boekenstand te bekijken. Ook in de boekenwinkels en in de bibliotheek worden allerlei activiteiten georganiseerd.


Kinderboekenweekgeschenk
Het Kinderboekenweekgeschenk wordt cadeau gedaan door de boekwinkel tijdens de Kinderboekenweek bij aankoop van ten minste € 12,50 aan kinderboeken. Het prentenboek is tijdens de Kinderboekenweek te koop voor € 7,25 . Het geschenk is dit jaar geschreven door Bette Westera en het heet : Tiril en de toverdrank.


Tiril en de toverdrank
Rond haar tiende verjaardag ontdekt Tiril dat ze iets heel bijzonders kan: van gedaante veranderen, net als haar lievelingsgod Loki. Om haar dorpsgenoten te overtuigen van de goedheid van koning Harald Haardos, onderneemt Tiril samen met haar vriend Thialfi een spannende reis op zoek naar een toverdrank die zelfs de eerste de beste schapenboer in staat stelt een klinkend heldendicht te maken. Tijdens haar reis door de onherbergzame wereld van de Joekels heeft ze haar gave al snel nodig


Prentenboek Dromer
Het prentenboek van de Kinderboekenweek is geschreven door Mark Janssen en heet 'Dromer’: Aron is op weg van school naar huis. Hij piekert. In de klas hebben ze het gehad over wat iedereen worden wil. Maar hij weet het nog niet… Papa vertelt Aron dat er Denkers zijn, kinderen die nadenken het leukste vinden wat er bestaat. En dan zijn er Doeners, die kunnen geen moment stilzitten, die worden brandweerman, huizenbouwer, en dan heb je… Aron kijkt om zich heen, de takken, de wolken, de geluiden – alles verandert in één grote wonderlijke wereld. En dan heb je de Dromers...


Wat wilden de leerkrachten vroeger worden?
Bij de tentoonstelling in de aula kunnen kinderen zien wat vroeger het lieverlingsberoep was van hun juf. Dat moet wel eerst worden geraden, want er is een leuk raadspel van gemaakt. Raden de kinderen het juiste beroep bij de verschillende leerkrachten?
 

Groep 3 naar de brandweerkazerne
De kinderen van groep 3 zijn uitgenodigd om op vrijdag 8 oktober een bezoek te brengen aan de brandweerkazerne. Zij kunnen daar van dichtbij zien wat het beroep van brandweerman inhoudt.


Ontdekbus
In het kader van Oosterhout duurzaam staat de ontdekbus voor onze school op vrijdag 8 oktober. De leerlingen van groep 6, 7 en 8 mogen in kleinere groepen elk een uurtje op ontdekkingstocht in en rond de bus. In de bus valt van alles te ontdekken wat met duurzaamheid te maken heeft. Zo kunnen zij zich inleven in het beroep van uitvinder, monteur, architect, bouwvakker, elektricien enz.


Bijzondere voorlezer
Op vrijdag 8 oktober komt Niels Brans, de voorzitter van het college van bestuur van Delta onderwijs in de aula een mooi verhaal voorlezen aan groep 4, 4-5 en 5.


Kinderboekenschrijvers op bezoek
We zijn blij en trots dat we ook dit schooljaar weer kinderboekenschrijvers mogen ontvangen op school! Op dinsdag 12 oktober ontvangen we Arend van Dam en Marlies Slegers. Zij gaan in de klassen vertellen over hun werk en voorlezen. In de klassen zijn mooie hoekjes gemaakt met een tentoonstelling van boeken van de schrijvers. De kinderen hebben vooraf al kennis gemaakt met de boeken en samen goede vragen bedacht voor de schrijvers.


Arend van Dam
Arend van Dam bezoekt groep 3, 4 en 4-5. www.arendvandam.nl
Hij heeft veel leuke en interessante boeken geschreven, veel van die boeken hebben we op school. Enkele zie je hieronder.

 

Marlies Slegers
Marlies Slegers bezoekt groep 5 t/m 8. www.marliesslegers.nl
Zij is geboren in Breda. Ze was acht jaar toen ze verhuisde naar Indonesië. Hier heeft ze tien jaar gewoond. Marlies deed een keer mee met een schrijfwedstrijd van een tijdschrift. Een paar weken later werd in nog een ander tijdschrift weer een wedstrijd uitgeschreven. Beide wedstrijden won zij! Toen wilde ze alleen nog maar echt schrijven!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug