Sterrennieuws

9 april 2021

 

Tevredenheidsonderzoek ouders
We vinden het belangrijk om de tevredenheid van ouders te peilen en horen graag uw mening over onze school. Dit gebeurde voorheen met een breed onderzoek door bureau Beekveld en Terpstra. Vorig schooljaar heeft het bestuur gekozen voor afname van de -beperktere- vragenlijsten van Vensters. Vanwege de coronapandemie en schoolsluitingen is de afname van het tevredenheidsonderzoek twee keer uitgesteld. Nu de school weer een tijdje open is leggen we u graag de vragenlijst van Vensters voor. 

 

Tevredenheidsonderzoek groep 6-7-8
Jaarlijks wordt ook bij de leerlingen van groep 6, 7 en 8 het tevredenheidsonderzoek van Vensters afgenomen. Dit bevat het wettelijk verplichte onderdeel: “Sociale veiligheid”.


Scholen op de kaart
De resultaten van de tevredenheidsonderzoeken van Vensters worden gepubliceerd op de website: www.scholenopdekaart.nl De uitkomsten worden ook in de MR vergadering besproken.

 

 

Kanvas vragenlijsten Kanjertraining
Naast het tevredenheidsonderzoek van Vensters nemen we bij de leerlingen van groep 6,7,8 ook de Kanvas vragenlijsten af. Die zijn gekoppeld aan de Kanjertraining. Deze afname is niet wettelijk verplicht, maar we vinden het belangrijk om met deze extra informatie het welbevinden van de leerlingen nog beter te volgen. De vragenlijsten zijn uitgebreider dan de Vensters vragenlijsten en geven ons een helder beeld hoe het met de leerlingen gaat.


 

 

Thema’s studiedagen
Tijdens de studiedagen gedurende dit schooljaar is het team aan de slag gegaan in leerteams. Per leerteam is gewerkt een onderwerp uit het schoolplan, zoals:
*een vloeiende overgang van groep 2 naar groep 3
*betekenisvol leren/ thematisch werken
*burgerschap; een beleidsplan ontwikkelen.
*de keuze van een nieuwe methode voor het vak rekenen en wiskunde
Tijdens de studiedag van 25 mei presenteren teamleden de bevindingen aan elkaar. We houden u op de hoogte via de nieuwsbrief.

 

Anne Frankproject
Groep 8 heeft bij geschiedenis veel geleerd over de Tweede Wereldoorlog. We hebben ons daarbij verdiept in de geschiedenis van Anne Frank, een Joods meisje. Dat deden we via de Anne Frank-krant en een serie met 15 korte filmpjes over Anne. Zo kregen we een goed beeld van haar leven. Ook mochten we in groepjes het huis van Anne online bekijken. Dat huis wordt het Achterhuis genoemd, omdat de Joodse familie van Anne daar verstopt zat achter een geheime deur. Ze waren ondergedoken voor de Duitsers ( de Nazi’s). Zij liepen namelijk gevaar, omdat Hitler, die de baas was, vond dat Joodse mensen, maar ook Sinti en Roma, homoseksuelen en geestelijk gehandicapten moesten verdwijnen. Hitler vond blonde mensen met blauwe ogen superieur. In onze klas staat een soort poppenhuis, dat er precies uitziet als het Achterhuis. We mochten in groepjes meubeltjes maken van klei. Ook heeft een groepje een mooie boom gemaakt, net zoals de boom die Anne zag als ze uit het raam keek. Anne en haar familie hebben lang ondergedoken gezeten. Toen ze verraden waren, zijn ze opgepakt door de Duitsers en naar een concentratiekamp gebracht. Anne was 15 jaar toen ze overleed. Alleen haar vader, Otto Frank, heeft de oorlog overleefd. Hij heeft het dagboek van Anne uitgebracht. Veel mensen hebben het boek gelezen. Het Achterhuis in Amsterdam wordt nog steeds door veel mensen (toeristen) bezocht. Wij vonden het erg interessant en de toets hebben we ook goed gemaakt. 😊
Yazan en Joanna

 

 

 

 

Terug