Sterrennieuws

14 april 2022Koningsspelen 2022
Vrijdag 22 april organiseren we de Koningsspelen.

De kinderen worden om 8.30 uur in sportkleding (als het kan met oranje) en met sportschoenen aan in de klas verwacht.

 

Koningsontbijt
We houden eerst het Koningsontbijt in de klas. Kinderen hoeven dus thuis niet te ontbijten. Daarna starten we de Koningsspelen, op het grasveld voor de school, met een gezamenlijke warming-up die wordt verzorgd door leerlingen van groep 7. Daarna gaan we met z’n allen op het grasveld voor de school sporten. Leerlingen van groep 8 assisteren bij de activiteiten. Verschillende ouders hebben zich al aangemeld om te komen helpen, waarvoor dank! Deze week is met groep 1 t/m 7 een brief mee naar huis gegaan met een oproep voor hulpouders.

 

Sportactiviteiten
De kleuters hebben een apart sportprogramma. Ouders en leerlingen uit de bovenbouw assisteren. De kinderen van groep 3 t/m 7 worden in groepen verdeeld van verschillende leeftijden. Het samenwerken en elkaar helpen staat voorop. Op het programma voor deze kinderen staat onder andere: Wilhelmus Estafette, stormbaan, levend kwartet, hockey, expeditie Robinson.

 

Nieuwe leerkracht groep 1-2
Sinds het begin van dit schooljaar vervangt juf Mary in groep 1-2A de oorspronkelijke groepsleerkracht, die met langdurig ziekteverlof is. Betreffende leerkracht zal binnen afzienbare termijn helaas niet terugkeren op de werkvloer. Om die reden heeft de school een nieuwe vacature mogen uitzetten voor een fulltime leerkracht voor groep 1-2 A.
Per 1 mei 2022 is Amber benoemd. Zij start na de meivakantie. Mary gaat zich vanaf dat moment bezig houden met ondersteuning van groepjes kleuters en invalwerk in de onderbouw.
 


Amber stelt zich voor
Ik stel mezelf graag aan u voor. Mijn naam is Amber. Ik ben 24 jaar oud en woon in het prachtige Oosterhout samen met mijn vriend. Na de meivakantie zal ik starten als groepsleerkracht van 1-2A. Hier heb ik ontzettend veel zin in! Afgelopen vrijdag heb ik al kennis mogen maken met de klas. Wat ben ik warm ontvangen door iedereen!
Mijn vrije tijd breng ik graag door met mijn familie en vrienden.
Ook ben ik een echte teamplayer! Ik ben dan ook vaak te vinden op het handbalveld. Ik geniet enorm van het maken van mooie reizen en veel gezelligheid om mij heen. Tevens sta ik graag op de ski’s en zoek ik jaarlijks de sneeuw op.

Ook haal ik veel energie uit mijn werk in het onderwijs. Met veel passie en liefde voor het vak begeleid ik kinderen in hun leerproces. Ik haal veel voldoening uit de inspiratie en waardering die ik terugkrijg van kinderen, ouders en collega's. Samen met hen vorm ik graag een hecht team! Ik kijk ernaar uit om te starten op de Sterrendonk. We gaan er nog een heel fijn schooljaar van maken samen!

Vriendelijke groet,

Amber


 

Smurfenijs proeven
Op woensdag 20 april kunnen kinderen uit Oosterhout Smurfenijs gaan proeven bij het nieuwe speeltoestel in het Stadspark


Project de 'Boerderij'
In de groepen 1-2 staat het thema de boerderij al enkele weken centraal.
Ter afsluiting van dit project brachten de groepen 1-2 B en C deze week een bezoek aan de kinderboerderij. In kleine groepjes hebben we diverse opdrachten gedaan. We mochten o.a.  een 'koe' melken, voelen in een voeldoos, een geluiden spel spelen maar ook een 'schaap' scheren.Groep 1D en 1-2A gaan volgende week naar het MEK.


 

Verslag kamp Vught groep 8
Dinsdag 29 maart zijn we naar KampVught gegaan.
Deze excursie paste bij onze geschiedenislessen over de Tweede Wereldoorlog.

We zijn met de auto in verschillende groepen gebracht. Het was een reis van ongeveer 40 minuten. Toen we op de parkeerplaats aankwamen zag je de trein waarmee de mensen werden afgevoerd. We moesten wel lang wachten voordat we naar binnen konden.
Toen kwam de rondleider en we liepen naar de plattegrond van steen (maquette) van Kamp Vught. De rondleider legde alles uit over Kamp Vught. Er werden Joden, Roma en Sinti, homoseksuelen, criminelen en gehandicapten naartoe gebracht.
Er waren werkbarakken en verblijfsbarakken. De mannen, vrouwen en kinderen werden gescheiden. Er moest heel hard gewerkt worden en ze kregen heel slecht te eten. Mensen werden kaal geschoren en kregen nummers in plaats van namen.
We hebben de eetzaal gezien, de slaapzaal, het Kindermonument en het crematorium.
In het crematorium stond nog een originele lijkwagen. Er stonden twee ovens. Dat vonden we heftig.
We hebben buiten nog even stilgestaan bij de asput, waar een mooie gedenksteen voor was gemaakt. Op 4 mei herdenken elk jaar mensen deze slachtoffers.
Ook liet de rondleider ons stenen zien die waren beklad met teer. Dat vonden we onbegrijpelijk. Wie doet zoiets?
De hele rondleiding was erg indrukwekkend. De meneer vertelde veel en was heel duidelijk. Hij vond dat we geïnteresseerd en betrokken waren en al veel wisten.
De ouders kregen een audiotour en waren ook onder de indruk van Kamp Vught.
We liepen terug en we werden weer naar school gebracht door de rijouders.

Dit verslag is van Fabio en Nino uit groep 8

Sterrenshow groep 6
Op vrijdag 15 april voert groep 6 een Sterrenshow op die helemaal in het teken staat van de Watersnoodramp uit 1953. De kinderen hebben hard geoefend op onder andere een dans, een toneelstuk en een lied. Ouders van groep 6 zijn van harte welkom om van 14.00u-14.30u te komen kijken in de aula.


Woensdag 20 april geen schoolfruit
Op woensdag 20 april is er geen schoolfruit. In verband met Pasen, wordt het fruit in die week later geleverd. Het is de bedoeling dat kinderen op deze dag zelf fruit meebrengen.

 

Schoolfruitactie stopt na de meivakantie
Donderdag 21 en vrijdag 22 april zijn de laatste schoolfruitdagen. Na de meivakantie stopt de Schoolfruitactie van de EU en wordt er geen schoolfruit meer geleverd.  Wilt u vanaf dat moment zelf weer dagelijks fruit meegeven?


Studiedag 19 april
Op dinsdag 19 april is er geen school i.v.m. een studiedag van het team. Er is wel Voorschool die dag.

 

 

Terug