Sterrennieuws

2 juni 2022

 

Sterrenfeest, oproep workshop geven
Op 8 juli organiseert de ouderraad weer het gezellige Sterrenfeest, wat plaats vindt tussen 18.00u en 20.00u buiten voor de school (mits het weer dit toelaat). 
Het is een feest voor alle ouders en kinderen van de OBS Sterrendonk en de buurtkinderen. 
Wij zijn op zoek naar ouders die een workshop willen verzorgen, denk hierbij aan glitter tatoeages zetten (wij hebben hiervoor het materiaal), creatieve workshop, dansworkshop etc.
De workshop mag zolang duren als u zelf wenst. Indien u interesse heeft, verzoeken wij u een mail te sturen aan info@sterrendonk.nl.

Namens de OR, Izabela Elsten

 

Het piraten(juffen)feest
Op woensdag 8 juni vieren de leidsters van Peutertijd en de juffen van groepen 1-2 een Piraten (juffen) feest. We starten gezamenlijk in de aula met een feestelijke opening. Hierna gaan de peuters en kleuters allerlei échte piratenspellen spelen.  De kleuters en peuters mogen die dag verkleed komen als een stoere piraat!  Voor iets lekkers wordt gezorgd, de kinderen hoeven die dag geen eten of drinken mee te nemen. Is het die dag slecht weer, dan verzetten we het feestje. Ahoy!  

Extra info juffenfeest PeuterTijd

Ook alle peuters van de dinsdag donderdag groep zijn uitgenodigd voor het juffenfeest.

Onze ochtend sluit die dag voor een keer om 12.15 uur. Het is niet nodig die dag fruit, drinken en een lunch mee te geven.

 

 

Sterrenshow groep 1-2B

Vrijdag 3 juni schitteren de kinderen van groep 1-2B van juf Natasja op het podium. Zij geven een Sterrenshow met het thema ‘de boerderij'. De ouders van de klas zijn van harte uitgenodigd om te komen kijken. Je kunt via de hoofdingang aan de Sterrenlaan naar binnen. De Sterrenshow begint om 14.00u. Tot dan!

Sterrenshow groep 1D

Vorige week zijn de kleuters van groep 1D begonnen met het oefenen van toneel, dans en zang voor de Sterrenshow op vrijdagmiddag 10 juni. Het is wel een spannende uitdaging hoor! Een groot deel van onze kleuters zijn pas nét op school dus het is wel heel erg spannend om al op een écht podium op te treden mét publiek! De Sterrenshow begint om 14.00 uur.Drinkbeker
Wilt u uw kind(eren) drinkbekers meegeven en geen pakjes drinken? Pakjes zorgen op school voor veel afval. In de beker kunt u een gezond drankje doen. Veel kinderen nemen al bekers mee met water en een schijfje fruit. Het is heerlijk, dorstlessend, gezond en goedkoop.Gezonde lunch
Blijft u denken aan een gezonde lunch voor uw kind? Naast brood kunt u ook lekkere snoeptomaatjes, schijfjes komkommer, radijsjes in de trommel stoppen. Snoep en koek hoort uiteraard niet in de lunchtrommel.


Afsluiting thema restaurant

Op maandag 13 juni en dinsdag 14 juni zijn de ouders van de Voorschool welkom om een kijkje te nemen in de klas. Dit ter afsluiting van het project. Het tijdstip is van 12.15 uur tot 12.45 uur.

 

Popconcert H19 groep 8

Woensdag 25 mei is groep 8 naar H19 geweest. H19 is een school , eigenlijk een cultureel centrum, in Oosterhout, waar je muzieklessen, teken- schilder en danslessen kan nemen.

H19 betekent Heuvel 19, Heuvel 19 is het adres. We gingen er op de fiets naartoe en kregen een popconcert en uitleg over popmuziek. Popmuziek betekent populaire muziek. Het is dus een afkorting. Er werd gespeeld door vijf muziekdocenten.

Ze hadden een basgitaar, een elektrische gitaar, een drumstel, een keyboard en piano en er was een zangeres. Zij vormden een band. De muziekdocenten lieten verschillende muziekstijlen horen. O.a. rock (rock'n roll van Elvis Presley), beatmuziek (de Beatles), reggae (Bob Marley), soul, rap en Nederlandstalige muziek.

Met het liedje Happy van Pharrell Williams en het liedje Ik neem je mee van Gers Pardoel hebben veel kinderen hard meegezongen. Nino mocht achter het drumstel.

Fabio mocht achter de gitaar en rappen. Ajdin mocht rappen

We vonden het leuk en interessant en we hebben er wat over geleerd.                          
Fabio en Seb groep 8Studiedag 7 juni

Op dinsdag 7 juni zijn de leerlingen van de basisschool vrij i.v.m. een studiedag voor het team.


Schoolfotograaf 30 juni
Vooraankondiging: Op donderdag 30 juni komt de schoolfotograaf naar school.


Vanuit de MR…
De MR vertegenwoordigt niet alleen de medewerkers van Sterrendonk, maar ook de ouders van de leerlingen. We bespreken met de directie allerlei zaken die jou als medewerker of als ouder aangaan. Waarschijnlijk wil je weten wat er speelt, daarom praten we je voortaan na elke vergadering kort bij.   

Het blijft een hele puzzel vacatures ingevuld te krijgen en te houden, en ervoor te zorgen dat er voor elke klas voldoende gekwalificeerd personeel staat. Tot op heden lukt het steeds, en tot de zomer is het team op volle sterkte, mede dankzij extra inzet van het eigen team. Na de zomer hoop Sterrendonk nog een nieuwe collega te kunnen toevoegen. 

De MR kijkt tevreden terug op de werving van een nieuwe schoolleider, ter vervanging van Ine die met pensioen gaat. De samenwerking met het bestuur en het team was prettig, de procedure was helder, en het resultaat was meer dan positief. De komende periode zal Ine informatie overdragen. Na de zomervakantie wordt Marlies onze nieuwe gesprekspartner.

Hoewel de huisvestingsproblemen nog niet zijn opgelost, is voor alle groepen een ruimte gevonden in het huidige pand. De rek is er nu echter wel uit, bij verdere groei van het aantal leerlingen is uitbreiding nodig of moeten groepen op andere locaties worden ondergebracht. Dit laatste heeft zeker niet onze voorkeur, Sterrendonk is in gesprek met Delta (en met de Gemeente) over een oplossing voor de huisvestingsproblematiek. In het huidige pand wordt de ventilatie aangepakt zodat de leerlingen in een prettige en veilige omgeving les kunnen krijgen, en medewerkers in een prettige en veilige omgeving kunnen werken.

De MR is positief over het feit dat Sterrendonk binnen enkele groepen experimenteert met Parro (in plaats van Klasbord). Parro lijkt gebruiksvriendelijker te zijn, en heeft meer opties om contact tussen ouders en school te onderhouden.

Tot zover deze update, heb je vragen of ideeën? Stuur dan gerust een mail naar MR@sterrendonk.nl of spreek ons aan!  MR Sterrendonk

 

Nieuwe Sterren gezocht voor Buitenspeeldag

De jaarlijkse buitenspeeldag staat weer voor de deur. Werkgroep De Ster, die de afgelopen jaren deze dag op het grasveld aan de Sterrenlaan organiseerde, doet dit woensdag 8 juni 15 juni aanstaande voor de laatste keer. Daarom zijn wij, in samenspraak met de buurt-stichting Sterrenbuurt op zoek naar vrijwilligers die volgend jaar het organisatiestokje willen overnemen en/of dit jaar nog willen meehelpen op de dag zelf.

1 dag per jaar organiseer je een superleuke en actieve middag voor bijna 300 kinderen in deze mooie buurt. Het draaiboek ligt al klaar. Letterlijk een kleine moeite voor heel veel plezier.

Heb je interesse? Kom dan even kijken op 8 juni  15 juni en/of neem contact op met Ivo Horn (Stichting Sterrenbuurt) via stichting@sterrenbuurt.nl of Cynthia Martens (werkgroep De Ster) via cynthiavanvlaenderen@yahoo.nl.

Groetjes Cynthia 

 

Terug