Sterrennieuws

20 juni 2022

 

Schoolkamp groep 8

Wekenlang is ernaar uit gekeken, maar deze week gaat groep 8 eindelijk op schoolkamp! Op woensdag 22 juni vertrekt de groep met de fiets. De bestemming is het buitenhuis in Teteringen. Vorig schooljaar zijn we voor het eerst naar deze locatie geweest. Teamleden hebben zich ervoor ingespannen om er weer een heel tof en onvergetelijk kamp van te maken! Als begeleiders gaan juf Veerle, juf Margriet en juf Miriam mee. Margriet en Miriam worden deze dagen vervangen door juf Emma en juf Isabel. Juf Eske zorgt voor de broodnodige voorzieningen en support! Lieve kinderen van groep 8: we wensen jullie enorm veel plezier met elkaar!
 


 

 

Juf Ilona maakt carrière switch

Volgend schooljaar gaat Ilona werken voor de invalpool. In die hoedanigheid zal zij nog regelmatig te vinden zijn op onze school. Zij maakt echter geen dienst meer uit van het vaste team. Dit biedt haar meer vrije tijd en zo heeft zij de gelegenheid om langzaamaan van haar hobby’s haar werk te gaan maken. Ze gaat in huiselijke sfeer puppy’s fokken en ze gaat zich meer richten op haar zangcarrière. Na 20 jaar in het onderwijs gaat ze dus een nieuw avontuur aan. Ze vindt het spannend maar heeft er ook veel zin in. Graag wil ze jullie bedanken voor de fijne tijd op OBS Sterrendonk. De leerlingen en het team nemen in de laatste week voor de zomervakantie afscheid van Ilona.
 


 

Afscheidsfeest juf Ine

Deze week ontvangt u een speciale editie van de nieuwsbrief met daarin het programma voor het afscheidsfeest van juf Ine op vrijdag 15 juli. Ine blijft tot het begin van de zomervakantie aan het werk als directeur, maar in verband met de drukke laatste week, vindt het feest voor de leerlingen en “afscheid” eerder plaats.

 

Communicatie groepsindeling 2022-2023
U zult begrijpen dat het elk jaar een hele puzzel is om de formatie en groepsindeling voor het nieuwe schooljaar rond te krijgen. We communiceren hierover pas, wanneer het hele plaatje rond is. Op dit moment zijn we bezig met de laatste verfijningen. Wanneer alles in orde is ontvangt u bericht via de nieuwsbrief en/of een e-mail.


 

Gezond trakteren

Wilt u er op letten dat er gezond wordt getrakteerd bij verjaardagen? Tijdens de coronaperiode moesten traktaties verpakt uit de winkel komen. Dat hoeft niet meer. Op de website bij “gezonde school” leest u wat we verstaan onder gezonde traktaties.

https://www.sterrendonk.nl/media/pdf%20bestanden/Gezonde_school/Trakteren_op_school.pdf

 

 

Workshop beeldende vorming in 3-D in groep 4, 4-5, 5 en 6.

Meneer John, van H19, heeft in verschillende groepen een klei-workshop gegeven.

Tijdens de workshop werd er aandacht besteed aan de technieken van het kleien.

De leerlingen leerden stap voor stap het werkje opbouwen. Eerst een basisvorm, die ook stevig kon blijven staan. Daarna werd de basisvorm omgetoverd tot prachtige fantasiefiguren, zoals tovenaars en heksen. Een zeer creatieve en geslaagde workshop voor de leerlingen uit groep 4 t/m 6.

 


 

Parro
De proefperiode van de ouder app Parro is uitstekend verlopen. De ouders van de twee proefklassen, groep 7 en groep 1-2B van Natasja, waren enthousiast over het gebruik. Met de MR is besproken dat onze school overstapt naar Parro als middel om met ouders te communiceren. Binnenkort hoort u hier meer over.

 

 

Afsluiting thema PeuterTijd
Vorige week mochten de ouders van de peuters van de Voorschool een kijkje komen nemen in het lokaal. Het thema “restaurant” werd afgesloten. De peuters hebben samen met de juffen heerlijke koekjes gebakken om te laten proeven aan de papa’s en mama’s. De ouders konden zien dat er in het lokaal een echt restaurant was gemaakt met een keuken en een pizza-oven. Er is wekenlang volop gespeeld, verteld en voorgelezen rond het thema.

 

 

Dierenambulance
Groep 6 is donderdag 16 juni bij de dierenambulance geweest. De zus van onze juf werkte daar. Die zou eigenlijk al eerder komen maar dat ging niet door omdat Corona vervelend deed. Daarom was het verzet naar 16 juni. Ze hebben foto´s laten zien van de dieren die ze gered hebben. Bijvoorbeeld: uilen, zwanen, katten, honden, vogels. Het dier dat het meest is gered is de duif. We mochten spullen uit de bus pakken waarvan we dachten dat ze daarmee de dieren redden: zwanentas, handschoenen, kooien en nog veel meer. De dierenambulance is heel anders dan een normale ambulance. De dierenambulance komt voor dieren met een gebroken poot, dieren die ziek zijn, dieren die nog jong zijn kunnen ook meegenomen worden omdat ze hun ouders kwijt zijn. En de normale ambulance komt natuurlijk niet voor gezonde mensen. Het was leuk en leerzaam want we wisten er nog niet zoveel van!

Geschreven door: Nick en Fenna 

 


 

Sterrenshow groep 4

De afgelopen weken zijn alle onderbouwgroepen aan de beurt geweest om de Sterrenshow te verzorgen. Last but not least is groep 4 aan de beurt. Het thema van de voorstelling is: Iedereen heeft talent. De kinderen zijn ontzettend trots en alle ouders/ verzorgers van de klas zijn welkom om te komen kijken in de aula, vrijdag 24 juni om 14.00u.
 

 

Heerlijke buitenspeeldag

De buitenspeeldag op woensdag 15 juni was een succes. Veel kinderen en ouders kwamen genieten van de speelmogelijkheden. De kinderen van onze school boften dat er ’s ochtends ook al even gespeeld mocht worden op de stormbaan. Met dank aan de organisatie! In de vorige nieuwsbrief hebt u een oproep kunnen lezen voor nieuwe kartrekkers voor dit evenement.
 

 

 

Terug