Sterrennieuws

9 december 2021

 

Kerstviering

De Kerstcommissie van de Ouderraad is druk bezig met het bedenken van een alternatieve kerstviering op school. Oorspronkelijk zou er een Kerstdiner worden gehouden op donderdag 23 december. Deze activiteit stond overigens, per abuis, niet op de ouderkalender aangegeven. Vanwege de coronamaatregelen is een kerstdiner, in de vroege avond, niet mogelijk. Ook de hulp van een groep ouders op school is momenteel niet toegestaan. Daar komt bij dat er op dit moment nog onzekerheid bestaat over een eventueel vervroegde kerstvakantie. Tijdens de persconferentie van het kabinet op dinsdag 14 december zal hierover pas duidelijkheid zijn.

De kerstviering zal in elk geval binnen de schooltijden plaatsvinden en moet met weinig hulp te regelen zijn. Hoe we het vorm gaan geven en op welke dag, laten we u nog weten. In elk geval zorgen we voor een sfeervol en feestelijk moment voor de kinderen.

 

 

Kerstknutselen
Elk jaar maken we vlak voor de kerstvakantie met alle kinderen van de school een leuk knutselwerk voor een goed doel. We mixen dan de groepen en de leeftijden. De oudere kinderen helpen de jongere. Meestal wordt het werk aangeboden aan ouderen in een zorgcentrum of verpleeghuis.

Dit jaar kunnen we de kinderen niet mixen en we mogen, vanwege corona, ook niets aanbieden bij het zorgcentrum. We laten ons echter niet uit het veld slaan en organiseren in de eigen klas de knutselactiviteit. De datum hiervoor plannen we nog.

 

 

Lees & Beweeg!

Lees en Beweeg is een project van Theek 5 voor basisschoolleerlingen in groep 5 en 6. Goed leren lezen is voor opgroeiende kinderen van groot belang. Daarbij helpt het als ze daar plezier aan beleven. Dat is de gedachte achter Lees en Beweeg. Er hebben acht Oosterhoutse scholen meegedaan, waaronder OBS Sterrendonk. Het doel was om samen zoveel mogelijk boeken te lezen.

Het project Lees en Beweeg is alweer afgelopen en alle gelezen boeken zijn geteld. Met alle Oosterhoutse scholen samen zijn er maar liefst 1.024 boeken gelezen! Dat is een geweldige score natuurlijk. Helaas ging de afsluiting van het project niet door i.v.m. de huidige maatregelen. Maar we gaan voor …. “De verlenging”.

We blijven veel lezen in de klas en hopen dat er thuis ook veel aandacht is voor het lezen.

In het nieuwe jaar zullen we alsnog het project sportief afsluiten, met alle groepen die hebben deelgenomen aan het project. Klik op de link, dan vindt u meer informatie. Ook is de flashmob te bekijken. Lees en beweeg (theek5.nl)

 

 

Afscheid juf Paulien
Helaas nemen we voor de kerstvakantie afscheid van Paulien Knitel. Zij is de juf van de ploeterklas en heeft de afgelopen jaren steeds groepjes leerlingen begeleid die extra verdieping nodig hadden in het lesprogramma. Ook was zij verantwoordelijk voor het uitvoeren van het beleidsplan (hoog)begaafdheid op onze school. Paulien heeft een baan aanvaard buiten het onderwijs, maar wel onderwijs-gerelateerd. Ze gaat aan de slag bij een grote educatieve uitgeverij. Het vertrek van Paulien zal een groot gemis zijn voor onze school. Op maandag 20 december is Paulien er voor het laatst en kunnen de leerlingen van de ploeterklas afscheid van haar nemen. We bedanken je voor alles wat je voor onze school hebt gedaan en wensen je enorm veel succes in je verdere loopbaan. We zullen je enorm missen Paulien!

VacatureDoor het vertrek van Paulien is een vacature ontstaan voor leerkracht van de ploeterklas. Deze is geplaatst op de website van Delta onderwijs en de website van onze school. Vanwege het lerarentekort wordt er weinig op openstaande vacatures gereageerd. Voorlopig zal Angelique van Remortel, leerkracht groep 7, een dag per week extra gaan werken om de ploeterklasleerlingen uit de bovenbouw te begeleiden.

 

Sterrenshow groep 4-5
Vrijdag 10 december treden de kinderen van groep 4-5 op met hun Sterrenshow. Onder leiding van de docenten van H19 en de eigen juffen hebben zij flink geoefend met dans, zang en toneel. We hebben tijdens de repetities in de aula gehoord dat het prachtig klinkt allemaal. Foto’s en filmpjes voor de trotse ouders worden op Klasbord gezet.

 

 

 

 

Terug