Sterrennieuws

1 juli 2021

 

Formatie en groepsindeling schooljaar 2021-2022

Groep 1-2 A

Aukje

 

Groep 1-2 B

Natasja

 

Groep 1-2 C

Mireille

 

Groep 1 D

Elke

Mary

Groep 3

Mirjam

 

Groep 4

Nora

Manon*

Groep 4/5

Ilona

Judith

Groep 5

Miriam

 

Groep 6

Maaike

Margriet*

Groep 7

Ellen / Nieke*

Angelique

Groep 8

Eske

Veerle*

*betekent: verlof voor een deel van het schooljaar

 

Instroomgroep 1D
Volgend schooljaar starten we vanaf 6 september met een vierde kleutergroep. Het is een instroomgroep voor kleuters die vanaf de maand augustus en in de loop van het schooljaar 4 jaar worden. Het aantal kleuters is volgend schooljaar te groot om ze over drie groepen te verdelen. Op deze manier kunnen we de groepen relatief klein houden, ongeveer 22 kleuters per groep. Dit is erg prettig, de leerkracht kan elk kind zodoende meer aandacht geven.

 

Kleuters instroomgroep
De instroomgroep start in september met 5 kleuters, rond de kerstvakantie zijn het er 10 en aan het eind van het schooljaar ca 22. Dit geeft de leerkrachten de gelegenheid om heel kleinschalig en in alle rust op te starten. In deze groep zitten alleen jongste kleuters. We zorgen voor momenten van samen spelen met oudere kleuters, bijvoorbeeld tijdens het buiten spelen

 

Lokaal groep 1D
Groep 1D gaat gebruik maken van het knusse noodlokaal op ons schoolplein. Dit lokaal zal multifunctioneel gebruikt worden, tijdens de schooltijden overwegend door groep 1D, voor en na schooltijd door de BSO. Op vrijdag en aan het eind van de middag speelt en werkt groep 1D in het lokaal van de Voorschool. Uiteraard worden dan de kleutermaterialen gebruikt.

 

Samenwerking SKO
Vanwege de groei van onze school zijn de beschikbare ruimtes momenteel beperkt. Het bestuur heeft aan school en kinderopvang de opdracht gegeven om lokalen te delen. Uiteraard hebben schoolbesturen ook de wettelijke verplichting om ruimtes voor de buitenschoolse opvang in het gebouw aan te bieden. Door samen een lokaal te gebruiken ontstaat een nog intensiever samenwerking tussen leerkrachten en pedagogisch medewerkers van SKO. Zo ontstaat er een mooie afstemming die ook de kinderen ten goede komt.

Ingewikkelde puzzel
De formatie is dit keer een ingewikkelde puzzel. We hadden verschillende vacatures en maar liefst vier verloven voor zwangerschaps- en ouderschapsverlof in te vullen. Achter de schermen is er keihard gewerkt om de juiste mensen te vinden voor de verschillende functies. Dat is gelukkig voor een groot deel gelukt. Een paar vervangingen voor langdurig verlof moeten nog worden ingevuld.

 

Toelichting op de groepsindeling

Groep 1-2 A

ma t/m do

Aukje

 

vrij

Leerkracht Leswerk José

 

 

 

Groep 1-2 B

ma t/m vrij

Natasja

 

 

 

Groep 1-2 C

ma t/m vrij

Mireille

 

 

 

Groep 1 D

ma en di

Elke

 

woe, do vrij

Mary

 

 

 

Groep 3

ma

Leerkracht Leswerk

 

di t/m vrij

Mirjam

 

 

 

Groep 4

ma t/m vrij

Nora

 

verlof tot ca. maart 2022

Manon

 

 

 

Groep 4/5

ma, di, woe

Ilona

 

woe, do vrij

Judith

 

 

 

Groep 5

ma, woe, do, vrij

Miriam

 

di

Leerkracht Leswerk

 

 

 

Groep 6

ma, di, woe

Maaike

 

woe, do, vrij

Leerkracht Leswerk

 

verlof tot ca eind feb. 2022

Margriet

 

 

 

Groep 7

ma, di, woe

Ellen

 

verlof tot ca eind feb 2022

Nieke

 

woe, do, vrij

Angelique

 

 

 

Groep 8

ma, di, woe

Eske

 

woe, do, vrij

Leerkracht Leswerk

 

verlof tot 1 jan 2022

Veerle

 

 

Afscheid José
José gaat volgend schooljaar voor de flexpool van Delta onderwijs werken. Dat geeft haar de mogelijkheid om haar gespaarde vrije dagen naar wens op te nemen. Gelukkig nemen nog niet helemaal afscheid van José. Zij staat op de vrijdagen, via Leswerk, voor haar ”oude klas”, groep 1-2 A. José heeft jarenlang met veel plezier en een enorm ”kleuterhart” voor onze kleutergroepen gestaan. Haar expertise heeft zij de afgelopen jaren over kunnen dragen aan de jongere generatie.

 

Afscheid Rob
Rob heeft vorig jaar gebruik gemaakt van de interne mobiliteit van Delta onderwijs en doe dat dit jaar opnieuw. Hij gaat terug naar zijn vorige school, KBS de Meander. We zijn blij dat Rob zich het afgelopen jaar had verbonden aan onze school. We vinden het jammer dat hij ons weer gaat verlaten.

 

Voorstellen Aukje
Beste ouders/verzorgers van de leerlingen van OBS Sterrendonk,
Graag wil ik me aan jullie voorstellen….
Ik ben Aukje, 37 jaar en woon samen met mijn partner in Raamsdonksveer. Al ruim 17 jaar ben ik werkzaam in de onderbouw van het basisonderwijs, waarvan de laatste jaren in groep 1-2. Het werk in het onderwijs doe ik met veel plezier, liefde, enthousiasme, passie en gedrevenheid. Na de zomervakantie mag ik het team van OBS de Sterrendonk komen versterken. Ik word op maandag t/m donderdag de leerkracht van groep 1-2 en daar heb ik ontzettend veel zin in. Ik kijk uit naar deze nieuwe uitdaging als juf van deze school! Samen met het team en u als ouders hoop ik de kinderen verder te helpen in hun ontwikkeling en hun een veilige leeromgeving te bieden. Ik vind het erg belangrijk een goede relatie op te bouwen met de kinderen, de collega’s en de ouders. Samen kunnen we het beste uit de kinderen halen. De schoolkenmerken zoals sfeer, structuur en kwaliteit sluiten mooi aan op mij als persoon. Tijdens het oefenmoment in de nieuwe groep zal ik aanwezig zijn om kennis te maken met de leerlingen uit mijn groep. Dan kunnen we alvast een beetje aan elkaar wennen. Na de vakantie zal er een moment volgen om wat uitgebreider kennis te maken met u als ouders. Weet dat mijn deur altijd voor jullie open staat. Tot snel!
Vriendelijke groet, Aukje

 

Voorstellen Nora
Beste ouders/verzorgers van Obs Sterrendonk,
Mijn naam is Nora, ik ben 23 jaar oud en kom uit Breda. Ik ben in juni 2021 afgestudeerd van de Pabo en heb mijn eindstage op de Westhoek in Oosterhout afgerond. In het schooljaar van 2021-2022 zal ik fulltime de vervanging voor groep 4 zijn. Ik heb er ontzettend veel zin in!
Ook vind ik het fijn om, naast een goede band met de kinderen, ook een goede band met ouders/verzorgers op te bouwen. Ik ben altijd in voor een praatje!
Ik verheug me heel erg op komend schooljaar hier op de Sterrendonk! Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u altijd even langskomen!
Groetjes, Nora

 

Voorstellen Maaike
Even voorstellen…Ik ben Maaike, 38 jaar, moeder van 3 kinderen (Daantje 7, Pepijn 4 en Freek 1), getrouwd met Martin en woonachtig in Oosterhout. Vanaf het nieuwe schooljaar mag ik bij jullie komen lesgeven in groep 6. Ik heb 11 jaar lang op een vaste school gestaan en gewerkt in verschillende groepen. Sinds vorig jaar februari zit ik in de flex-pool van Delta-onderwijs. Dit bevalt mij erg goed.  Ik kom op vrijdag 23 juli even gezellig kennismaken met mijn nieuwe klas. Daarna eerst even heerlijk van de zomervakantie genieten om vervolgens vol goede moed het nieuwe schooljaar op de Sterrendonk te starten. Ik heb er nu al heel veel zin in! We gaan er een gezellig en leerzaam schooljaar van maken! Ik ga werken op maandag, dinsdag en op woensdag (in de even weken). Mochten er vragen zijn, dan ben ik bereikbaar op mijn werkdagen.
Hopelijk tot gauw! Maaike

 

Terug