Sterrennieuws

13 november 2020

 

Sinterklaasfeest
Op vrijdag 4 december vieren we het Sinterklaasfeest op school. Dit jaar met wat aanpassingen, zodat we het geheel coronaproof kunnen organiseren. Een intocht buiten met ouders en belangstellenden is niet mogelijk, maar voor de kinderen maken we er binnen een fijn feest van. Sinterklaas heeft al beloofd dat hij een bezoek brengt aan onze school en hij brengt zijn hoofdpiet mee. De voorschool en de groepen 1-2, 3, 3-4 en 4 mogen om de beurt op bezoek bij de sint in de aula. De leerlingen van groep 5 t/m 8 maken een mooie surprise voor elkaar.

 

Voorschool vrijdag 4 december
Op vrijdagochtend 4 december mogen alle peuters naar de voorschool komen, van 8.30u tot 10.00u. De peuters worden die ochtend, zoals gebruikelijk, door de leidsters ontvangen voor de school en gaan samen naar binnen. Zij mogen als eerste groep op visite bij sinterklaas in de aula. Mocht uw peuter niet in de gelegenheid zijn om te komen, wilt u dit dan vooraf melden bij juf Evelien. Om 10.00u komt u de peuter bij de hoofdingang weer ophalen. De kinderen worden door de leidsters naar buiten gebracht.

 

Sinterklaasjournaal
In de groepen 1 t/m 4 volgen we het Sinterklaas journaal. Veel kinderen volgen dit thuis ook.  https://sinterklaasjournaal.ntr.nl/

 

Sinterklaasfeest circuskunst
De Stichting circuskunst Oosterhout heeft een website opgericht om het sinterklaasfeest in Oosterhout te verlevendigen, in deze tijd van corona. De website is al een tijdje in de lucht. Alle informatie over het sinterklaasfeest in Oosterhout is hier te vinden. Via de website roepen zij ouders op om als ”ouderpiet” aan de slag te gaan. Kinderen kunnen via de website de pietengroet en sint saluut leren en wekelijks naar nieuwe filmpjes kijken.  https://sinterklaasoosterhout.circuskunst.nl/scholen/

 

Sinterklaaspakketten
De Oosterhoutse ondernemers verrassen de gezinnen de komende weken met een /Siterklaas welkomspakket. Deze worden via de scholen verspreid.

 

Contactgesprekken groep 1-2, 3 en 8
Voor de groepen 1-2, 3 en 8 vinden er contactgesprekken plaats op dinsdag 24 en donderdag 26 november. Deze gesprekken zijn telefonisch. U wordt gebeld door de leerkracht. Let op, leerkrachten bellen soms “anoniem” met een mobiele telefoon, dus niet met het schoolnummer. U kunt zelf de gewenste dag en het tijdstip kiezen waarop u door de leerkracht gebeld wilt worden. De ouders van de leerlingen van betreffende groepen ontvangen een mail van: www.schoolgesprek.nl


Mail van schoolgesprek.nl
Op dinsdag 17 november vanaf 6.00u ontvangen ouders die meer dan 1 kind in groep 1-2-3-8 hebben de mail van schoolgesprek.nl . U kunt een tijdstip kiezen om de gesprekken in te plannen. Ouders met maar 1 kind in groep 1-2,3 en 8 ontvangen de mail van schoolgesprek.nl op woensdag 18 november vanaf 6.00u. Alle ouders hebben tot en met zondag 22 november de tijd om in te plannen.


Zes weken gesprek
Wanneer uw kind pas kort op school zit en er een zes weken gesprek is gehouden, zal er geen contactgesprek plaatsvinden.

 

Schoolfruit op vrijdag
De afgelopen week hebben de kinderen genoten van appels, peren en worteltjes. Het fruit ging erin als koek! Op vrijdagen waarop de kleuters vrij zijn, hebben we vaak fruit over. De andere kinderen krijgen dan iets extra’s en wat er dan nog over is gaat mee naar huis.

 

Hulpouder schoolfruit op vrijdag
Een aantal ouders is al actief als hulp bij het schillen en ronddelen van het fruit, dat stellen we zeer op prijs!. Voor de vrijdagen kunnen we echter nog hulp gebruiken. Heeft u tijd en vindt u het leuk om een handje te helpen? U kunt zich melden bij juf Evelien van de voorschool, zij coördineert het schoolfruit, of via info@sterrendonk.nl

 

Juf Maike
Vanaf volgende week zal juf Maike S v L  elke maandag in groep 3 staan. Juf Manon is die dag vrij. Maike heeft ruim 20 jaar ervaring als leerkracht en als Intern begeleider. We zijn blij met haar komst en wensen haar veel succes.

 

 

 

 

Terug