Sterrennieuws

16 april 2021

 

Koningsspelen
Vrijdag 23 april organiseren we de Koningsspelen. We zijn blij dat we dit jaar de Koningsspelen kunnen houden, weliswaar in aangepaste vorm. Vorig schooljaar was de eerste schoolstuiting.

 

Sportieve oranje kleding
De kinderen worden om 8.30 uur in sportkleding (als het kan met oranje) en met sportschoenen aan in de klas verwacht.

 

Eigen Koningsontbijt
We hebben deze dag eerst het Koningsontbijt in de klas om 8.30u.  I.v.m. Corona kan er dit jaar helaas geen ontbijt worden geleverd. Toch willen we graag bij een gezond ontbijt stilstaan. In de week van de koningsspelen worden er lessen gegeven over gezond eten/ontbijt. We willen aan u vragen om uw kind een gezond ontbijt te laten meenemen voor deze dag. In de klas gaan we dan gezamenlijk ontbijten en bekijken we wat de kinderen hebben meegenomen.
Gezond ontbijt | Recepten | Voedingscentrum

 

Openingslied en programma
Na het ontbijt wordt in alle klassen het openingslied gedanst en gezongen van Kinderen voor Kinderen ‘Zij aan zij’. https://www.koningsspelen.nl/inspiratie/zing-en-dans/

 

Koningsspelen kleuters
De kleuters hebben een apart sportprogramma. Zij sporten op het kleuterplein van de school. Ook de kleuters nemen een eigen ontbijt mee.

 

Koningsspelen groep 3 t/m 8
 I.v.m. Corona kunnen de groepen niet gemixt worden, en mogen er dit keer geen hulpouders assisteren. Iedere klas heeft een eigen tijd gekregen om voor op het grasveld de sportactiviteiten te doen. Zo zijn we, in aangepaste vorm, lekker actief in beweging!

 

Week 17 geen schoolfruit
Op 28, 29 en 30 april is er geen schoolfruit. Wilt u op die dagen zelf fruit aan uw kind meegeven s.v.p.? De week van 17 mei, na de meivakantie,  is er wel weer schoolfruit. De actie is verlegd i.v.m. de schoolsluiting.

 

PeuterTijd
Op 17 mei, de maandag na de meivakantie,  starten we met PeuterTijd. De ouders van de peuters ontvangen maandag a.s. een mail met informatie over het dagritme en het programma.

 

MR vergadering
Dinsdag 20 april wordt er weer een MR vergadering gehouden. Dit gebeurt online via TEAMS.

Op de agenda staat:
-Evaluatie schoolresultaten/ trendanalyses
-Leerteams studiedagen
-Nationaal Programma Onderwijs
-Resultaten tevredenheidsonderzoek leerlingen groep 6 t/m 8, personeel, ouders
-Inhaal- en ondersteuningsprogramma
-Formatie 2021-2022
-Evaluatie thuiswerkperiode december 2020-februari 2021

De notulen van de MR vergadering worden, na goedkeuring, steeds op de website geplaatst.

 

Vervanging leerkrachten
Bij een zwangerschap mogen leerkrachten vanaf de 28e week niet meer voor de klas. Vanaf dat moment tot aan de ingangsdatum van het verlof, werken zij buiten de groep aan taken of het begeleiden van individuele leerlingen. Sinds deze week geldt dit voor Nieke en Margriet. In groep 7 vervangt Maaike K. Zij was al aan het werk in de klas als LIO stagiaire. In groep 6 vervangt Elly M. In een volgende nieuwsbrief stelt zij zich voor.

 

26 en 27 april vrij
Op 27 april is het Koningsdag, op maandag 26 april zijn we ook vrij. Van 3 t/m 14 mei is het meivakantie.

 

Cito eindtoets groep 8
Van 20 t/m 22 april wordt de cito eindtoets afgenomen bij de leerlingen van groep 8.

 

BSO weer open
Vanaf maandag 19 april is de BSO weer open voor alle kinderen. Aanmelden verloopt via de gebruikelijke weg bij SKO.

Terug