Sterrennieuws

17 december 2020

 

Schoolsluiting
Maandagavond 14 december werden wij, net als u, verrast door het bericht over de schoolsluiting vanwege de corona-pandemie. Zoals u in de brief van het schoolbestuur heeft kunnen lezen zullen de scholen dicht zijn tot 18 januari 2021.

 

 

Afsluiting in kerstsfeer
Afgelopen dinsdag hebben we de gebruikelijke middaglunch met de kinderen omgetoverd in een sfeervolle kerstlunch. Tevens hebben we in alle groepen prachtige kersthangers geknutseld, waarvan er enkele door de OR zijn bezorgd bij zorgcentrum Buurstede. Zo konden we het jaar voor de kinderen toch nog feestelijk afsluiten. De kleuters hebben alvast geproost  
op het nieuwe jaar.

 

 

Noodopvang vitale beroepen
Ouders die werkzaam zijn in een vitaal beroep kunnen, gedurende de schoolsluiting gebruik maken van noodopvang op school. Indien éen van beide ouders een vitaal beroep heeft, vragen we u wel om eerst in eigen kring op zoek te gaan naar een oplossing. Ook om te voorkomen dat de op te vangen groep kinderen te groot wordt.

 

 

Noodopvang kwetsbare kinderen
In specifieke situaties vangt de school ook kwetsbare kinderen op. Bijvoorbeeld kinderen in een ingewikkelde thuissituatie of met veel zorg in het gezin. Over de opvang van deze kinderen heeft de school contact met het Sociaal Wijkteam.

 

 

Contact met school

De meest ouders die van de noodopvang gebruik willen maken hebben inmiddels contact opgenomen met school. Vanaf morgen, 18 december tot aan 4 januari zijn we telefonisch niet bereikbaar. Mocht u in de komende weken vragen hebben over noodopvang, of wijzigingen willen doorgeven, dan kunt u een mail sturen naar: info@sterrendonk.nl. De mail wordt aan het eind van de kerstvakantie gelezen en beantwoord.

 

 

Thuisprogramma’s
Op maandagochtend 4 januari worden per mail de thuisprogramma’s van de verschillende groepen verstuurd via de mail. Houd u vanaf 7.30u de mail in de gaten.

 

 

Communicatie via Klasbord
Het is belangrijk dat u als ouders toegang heb tot de Klasbord app van de groep(en) van uw kind(eren). Zo blijft u op de hoogte van wat er speelt in de klas en op school. Heeft u de code niet (meer)? Stuur een mail naar: info@sterrendonk.nl we sturen u de code per e-mail.

 

 

Communicatie via email

Naast Klasbord communiceren we met u via het emailadres: info@sterrendonk.nl

Zeker in de periode van de schoolsluiting is het van belang dat u in de gaten houdt of de school berichten stuurt.

 

 

Groepsapps
Zoals u hierboven kunt lezen communiceren wij met ouders via Klasbord, via de mail en waar mogelijk natuurlijk via persoonlijke en/of telefonische gesprekken. U kunt met al uw vragen bij ons terecht. In enkele groepen in de onderbouw zijn door ouders groepsapps aangemaakt. Wij beschouwen deze apps als een privéaangelegenheid van ouders. Het is belangrijk dat u als ouder weet dat informatie in deze apps niet door de school verspreid is.

 

 

Lezen, lezen en nog eens lezen in de vakantie

Kinderen die in een vakantie niet lezen thuis raken na de vakantie in een zogenaamde leesdip. Het niveau en het tempo van het lezen is dan gedaald. We kunnen weinig ondernemen tijdens de komende kerstvakantie. Reden te meer om uw kind(eren) elke dag lekker te laten lezen. Zo wordt een leesdip na de vakantie voorkomen. Lezen moet veel geoefend worden. In groep 3 t/m 5 gebeurt dit vaak hardop. Van lezen wordt uw kind slimmer, de woordenschat en kennis van de wereld wordt er door vergroot.

 

 

BOUW lezen
Een aantal leerlingen uit groep 3 en 4 neemt op school en thuis deel aan het programma BOUW lezen. (In het voorjaar starten we dit ook weer op voor groep 2.) Dit programma voorkomt leesproblemen en werkt preventief. Ouders van leerlingen die op dit moment deelnemen hebben per mail een brief ontvangen. Daarin staat het verzoek om de komende tijd thuis door te gaan met het programma. In de vakantie is dat natuurlijk vrijwillig, maar hoe meer u uw kind laat oefenen, hoe succesvoller uw kind zal zijn.

 

 

Inhaal- en ondersteuningsprogramma
Onze school heeft subsidie van de Rijksoverheid ontvangen voor het opzetten van een naschools inhaal- en ondersteuningsprogramma. Het is bedoeld om tegemoet te komen aan leerlingen die behoefte hebben aan meer herhaling en ondersteuning. Vanwege de eerste schoolsluiting door corona heeft een aantal leerlingen niet de gewenste ontwikkeling doorgemaakt. Voor dit doel hadden we het plan om in de kerstvakantie, gedurende vijf dagen een Winterschool te organiseren voor enkele leerlingen uit groep 7 en 8. Afspraken waren al gemaakt met ouders en kinderen, maar de tweede schoolsluiting gooide helaas roet in het eten. Na de kerstvakantie beraden we ons over een alternatief inhaalprogramma, ook voor leerlingen uit de andere groepen.

 

 

Gemeente Oosterhout: Kids Koning Wintermarkt

Het liefst hadden we allemaal stralende gezichten op de IJsmarkt gezien dit jaar, maar helaas kan deze dit jaar niet doorgaan. Toch wil stichting de IJsmarkt iedereen fijne feestdagen wensen en daarom komt er een Kids Koning Winter-Markt in Oosterhout. Op de markt staat een grote kerstboom en de markt is verder sfeervol aangekleed. Tevens staat er een brievenbus waar kinderen een kaart kunnen bezorgen die bezorgd wordt bij iemand die dat erg kan waarderen en het ook nodig heeft.

 

 

Gemeente Oosterhout: Winterpakket
Heb je kinderen t/m 17 jaar oud die in Oosterhout wonen én is je inkomen lager of tot 110% van de bijstandsnorm? Dan komen je kinderen waarschijnlijk in aanmerking voor een Winterpakket ter waarde van €90,- Het Winterpakket bestaat uit twee cadeaukaarten waarmee bij verschillende lokale winkels kan worden betaald.
Winterpakket 2020 aan te vragen t/m 31 dec 2020 | ORTS - Oosterhoutse Radio & Televisie Stichting

 

Een fijne vakantie
Tot slot wensen we alle kinderen en ouders hele fijne dagen in kleine kring, een goed uiteinde en een mooi nieuw begin van 2021, vooral in goede gezondheid!

 

 

 

 

Terug