Sterrennieuws

5 maart 2021

 

Contactgesprekken groep 1-2 via TEAMS
De contactgesprekken met de ouders van groep 1-2 worden gehouden op dinsdag 16 maart en donderdag 18 maart. Ouders ontvangen op woensdag 10 maart een mail van schoolgesprek.nl. U heeft tot zondag 14 maart de gelegenheid om een tijdstip te reserveren voor een gesprek met de leerkracht. De gesprekken vinden digitaal plaats via TEAMS. De link naar het gesprek met de leerkracht(en) van uw kind(eren) ontvangt u via de mail. Wanneer uw kind pas net gestart is op school, zal er geen gesprek plaatsvinden.

Contactgesprekken groep 3 via TEAMS
De contactgesprekken met de ouders/ verzorgers van leerlingen van groep 3 worden twee weken verzet, omdat we op dat moment meer toetsgegevens beschikbaar hebben. De gesprekken worden digitaal gevoerd via TEAMS op dinsdag 30 maart en donderdag 1 april.

 

Afscheid juf Mary van groep 1-2 A
Mary heeft de afgelopen periode Elke vervangen tijdens haar zwangerschaps- en ouderschapsverlof. Aan die periode is een einde gekomen. Juf Mary is op haar laatste lesdag in groep 1-2 A flink in het zonnetje gezet door de kleuters! Mary blijft nog tot het eind van het schooljaar ondersteunende taken verrichten op onze school.

 

Juf Elke weer terug
Vanaf woensdag 10 maart gaat juf Elke, na har oduerschapsverlof, weer aan het werk als leerkracht van groep 1-2 A. Welkom terug Elke!

 

Inhaal- en ondersteuningsprogramma
Van de overheid hebben we een speciaal budget ontvangen voor het organiseren van een inhaal- en ondersteuningsprogramma. Dit budget moet dit schooljaar worden besteed. Het gaat hier niet om het bedrag dat onlangs in het nieuws was en later ten goede komt aan de scholen om leerlingen te ondersteunen. Het inhaal- en ondersteuningsprogramma moet voldoen aan bepaalde criteria. Een leerling moet minimaal 30 uur extra ondersteuning krijgen buitende reguliere lessen om. We zijn daarbij afhankelijk van beschikbare leerkrachten die de juiste ondersteuning kunnen bieden. Juf Mary zal zich vanaf half maart bezig houden met de extra begeleiding van een aantal leerlingen uit groep 1,2 en 3. Juf Angelique en juf Maaike met de begeleiding van groep 7. Voor de andere groepen wordt nog naar een invulling gezocht.

 

Ondersteuningsprogramma groep 1-2
Uit elke kleutergroep komen enkele kleuters in aanmerking voor de ondersteuning. Dit gebeurt onder schooltijd. Op een speelse wijze wordt gewerkt aan de sociaal emotionele ontwikkeling, taalvaardigheid, woordenschat en voorbereidend rekenen.

 

Ondersteuningsprogramma groep 3 en groep 7
Uit groep 3 en groep 7 komen ca zeven leerlingen in aanmerking voor de ondersteuning. Deze vindt plaats op twee dagen in de week na schooltijd. Het betreft een programma waarbij voor groep 3 leerlingen spelenderwijs wordt gewekt aan een noodzakelijke goede basis voor lezen, taal en rekenen. Voor leerlingen uit groep 7 bestaat het programma voornamelijk uit herhaling van nog niet geautomatiseerde leerstof. De werkwijze is anders dan in de klas. Omdat het na schooltijd is, wordt er veel gebruik gemaakt van bewegend leren en buiten leren. Wanneer uw kind in aanmerking komt, hoort u dit van de leerkracht. Deelname is niet verplicht, maar het programma is gratis en geeft uw kind wel betere kansen op een succesvolle verdere schoolloopbaan.

 

PeuterTijd!
In de bijlage bij deze nieuwsbrief vindt u een flyer van PeuterTijd. De Nederlandse overheid en de gemeente Oosterhout willen meer investeren in de voorschoolse periode. Dit doen zij onder andere door uitbreiding van de tijd dat de peuters naar de Voorschool komen. Dit betekent dat er per 17 mei 2021 (na de meivakantie) een aantal dingen veranderen.

Voorschool van 2,5 uur naar 4 uur per dagdeel
Een ruimer aanbod van voorschoolse educatie is beter voor de ontwikkeling van kinderen in de aanloop naar het basisonderwijs. De tijd die kinderen op de Voorschool doorbrengen, noemen we voortaan PeuterTijd. Door de uitbreiding van tijd per dagdeel kunnen de professionals in de Voorscholen nog meer werk maken van een fijne peutertijd mét kwaliteit voor ieder kind. Per 17 mei heeft elke voorschool 4 uur PeuterTijd per dagdeel.

 

Programma PeuterTijd
Ieder dagdeel is er ruimte voor inspanning en ontspanning op de Voorschool. Ruimte om lekker binnen en buiten te spelen, te snoezelen, een verhaaltje te luisteren, te eten en te drinken. We kijken daarbij steeds goed wat de peuter nodig heeft.

 

Peuters lunchen op school
Vanaf 17 mei lunchen de peuters aan het eind van de ochtend samen met de professionals in de klas. Wanneer u uw peuter om 12.30u weer ophaalt heeft uw kind heerlijk gespeeld en geluncht. Elke peuter neemt vanaf die datum een eigen trommeltje met gezonde lunch of snack en drinken mee.

 

Pedagogisch professionals
De leidsters van de Voorschool volgen intensieve nascholing op het gebied van pedagogische benadering van het jonge kind. Zij worden voortaan pedagogisch professionals genoemd. Zij worden ondersteund door een bovenschoolse werkgroep. Tevens fungeert Lieke Tukker, onze Intern Begeleider als pedagogisch coach van de leidsters.

 

Wethouder plant appelboom
Op woensdag 17 maart komt wethouder Arnoud Kastelijns naar onze school voor het feestelijk planten van een appelboom. Dit gebeurt in het kader van Duurzaam Oosterhout. De boom wordt geleverd door hoveniersbedrijf van den Heijkant en wordt geplant in de grasstrook bij de ingang aan de Kometenlaan. De kleuterklassen mogen getuige zijn van het planten van de boom. De pers zal erbij aanwezig zijn.

 

Van bloesem tot appel
De appelboom is een “Elstar”. We zullen net de kinderen de groei en bloei van de boom van dichtbij kunnen volgen. In de klas hoort daar uiteraard een les bij over de appelboom. Ook leuk om thuis nog eens te kijken!  Schooltv: Huisje Boompje Beestje - De appelboom

 

Traktaties
Vanwege coronamaatregelen mogen bij verjaardagen uitsluitend verpakte traktaties uitgedeeld worden. We waarderen het zeer dat u daar als ouder rekening mee houdt. Waar we altijd vragen om gezonde traktaties is dat nu soms iets lastiger. Veel ouders hebben zich creatief getoond om iets passends te bedenken, dat toch gezond is. Houd u de traktatie simpel en beperkt. Eén traktatie volstaat; s.v.p. geen “cadeautjes”.

Toetsen LVS
Deze weken worden in groep 3 t/m 7 de toetsen van het LVS (Leerling Volg Systeem) afgenomen. Daaronder vallen ook de toetsen van het technisch lezen, zoals AVI en DMT. Deze worden bij de leerlingen individueel afgenomen.

 

Landelijke opschoondag
De Landelijke Opschoondag ziet er dit jaar anders uit op 20 maart. Normaal gesproken doen we in de maand maart altijd mee met de actie “Oosterhout schoon”. In plaats van grote opschoonacties op en rondom school, vragen we leerlingen en ouders – rekening houdend met corona - thuis een opschoon-ommetje te maken. Zo leren kinderen ook dit jaar op een positieve en actieve manier over zwerfafval – en hoe je dit sámen voorkomt. Doe met je gezin mee met de Landelijke Opschoondag! Heb je zelf na een drukke week ook zin om de benen even te strekken? 

 

Schone schoolomgeving
We hechten aan een schone schoolomgeving. Veel leerlingen vinden het fijn om in de middagpauze op het grasveld voor de school een handje te helpen met het prikken en opruimen van afval. Zij maken er een sport van om geen papiertje te laten liggen! Jong geleerd is oud gedaan!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug