Sterrennieuws

6 november 2020

 

Schoolfruit
Onze school is dit jaar weer ingeloot om deel te nemen aan de actie Schoolfruit van de Europese Unie. We krijgen maar liefst 20 weken fruit aangeleverd voor de woensdag, donderdag en vrijdag. Op deze dagen krijgt uw kind fruit en/of groente op school als pauzehap. Kinderen brengen die dagen dus zelf geen fruit mee. Het schoolfruit start op woensdag 11 november. Klik op onderstaande link voor meer informatie.  https://www.euschoolfruit.nl/nl/schoolfruit/Over-EU-Schoolfruit/Voor-ouders.htm

 

Voorleeskampioen Abdou
Wat een geweldige kandidaten hebben we op het podium gehad tijdens de voorleeswedstrijd voor groep 7 en 8. Lonneke, Yfke, Özgür, Nino en Abdou hebben heel goed voorgelezen. De jury heeft onder andere gelet op presentatie, intonatie, tempo, spanning en emotie, het publiek aankijken en meenemen in het verhaal... Na rijp beraad maakte de jury de winnaar bekend: Abdou mag zich voorleeskampioen 2020 noemen van OBS Sterrendonk. Hij heeft een beker en een oorkonde ontvangen. Hij gaat door naar de Bussel voor de volgende ronde! Van harte gefeliciteerd Abdou, we zijn trots op je!

 

 

Mondkapjes
Zoals u eerder in de brief van het schoolbestuur heeft kunnen lezen is de toegang van ouders/ verzorgers tot de gebouwen en schoolpleinen vanwege corona geminimaliseerd. Ouders kunnen alleen op afspraak de school binnen komen en er dient binnen het gebouw door ouders/ verzorgers een mondkapje te worden gedragen. Dit laatste stond niet expliciet vermeld in de brief.

 

Contactgesprekken
Met ingang van het huidige schooljaar hebben we de organisatie van de contactgesprekken aangepast. Voorheen waren er drie contactgesprekken voor alle groepen tegelijk. Dit past niet meer bij de rapportagesystemen die we gebruiken. We hebben er, zoals u weet, voor gekozen om aan het begin van het schooljaar startgesprekken te houden in groep 4 t/m 8. In groep 1-2 en 3 is de Kijkavond gebleven.
 

Contactgesprekken groep 1-2 en 3
Voor groep (1) 2 en 3 blijven er drie contactgesprekken, in november, maart en juni. Voor groep 1 vervalt het gesprek in juni doorgaans, omdat de kleuters meestal bij dezelfde leerkracht blijven en de kleuterleerkracht tussendoor wat intensiever contact met ouders heeft. In groep 1-2 bespreekt de leerkracht a.d.h.v. de Kijkregistratie de ontwikkeling van de kleuter. In groep 3 werken de leerlingen drie maal per schooljaar in een rapportboekje.

 

 

Zes weken gesprek startende kleuters
Bij kleuters die net gestart zijn, is een zes weken gesprek gehouden. Voor deze kinderen is er geen contactgesprek.

 

Contactgesprekken groep 4 t/m 7
Voor groep 4 t/m 7 zijn er twee contactgesprekken, in februari en in juni. Deze gesprekken lopen gelijk met de maanden waarin de toetsen van het leerlingvolgsysteem zijn afgenomen. De leerlingen krijgen voortaan twee keer per jaar, in februari en juni, een rapport.

 

Contactgesprekken groep 8
In groep 8 is er een contactgesprek in november. Tijdens dit gesprek worden de mogelijkheden en wensen t.a.v. het Voortgezet onderwijs besproken. In februari volgt het gesprek waarbij het schooladvies wordt gegeven. Het laatste contactgesprek in groep 8, in juni, wordt alleen gehouden als ouders of leerkracht daar behoefte aan hebben.

 

Contactgesprekken telefonisch
In verband met coronamaatregelen worden de contactgesprekken op 24 en 26 november met de ouders van groep 1-2, 3 en 8 telefonisch gehouden. Ouders van leerlingen uit deze groepen ontvangen in de derde week van november een mail van: “schoolgesprek.nl”. Hiermee kunt u een afspraak inplannen op de gewenste datum en tijdstip.

 

Overzicht contactgesprekken

Soort gesprek

maand

Welke groep

rapport

 

 

 

 

kijkavond

september

Voorschool, groep 1-2-3

-

startgesprek

aug./ sept.

4 t/m 8

-

contactgesprek

november

1-2, 3 en 8

3

Contactgesprek

begin februari

4 t/m 7

4, 5, 6 en 7

adviesgesprek

februari

8

 

contactgesprek

maart

1-2 en 3

3

 

Contactgesprek

juni

2 t/m 7

3, 4, 5, 6, 7 ,8

 

Rapport
We hebben een nieuw schoolrapport ontworpen. De leerlingen van groep 3 t/m 8 ontvangen als rapport een fraaie multomap. Bij elk rapport wordt de map gevuld met recente informatie, zoals de rapportcijfers en de scores van het leerlingvolgsysteem. Ook worden er tekeningen of andere creatieve werkstukken in de map opgenomen. De leerlingen van groep 3 ontvangen de rapportmap in november voor het eerst. De andere groepen in februari. De map gaat de hele schoolloopbaan mee t/m groep 8. We zijn trots op de uitvoering en vragen kinderen en ouders om zorgvuldig met de map om te gaan!

 

 

Kleutermap
De werkstukken van de kleuters verzamelen we voortaan ook in een nieuwe multomap. Wanneer het kind naar groep 3 gaat mag de map thuis gehouden worden.
 

Ouderbijdrage
Binnenkort ontvangen ouders van leerlingen op onze basisschool een factuur van de Ouderraad met het verzoek de vrijwillige ouderbijdrage te betalen. Deze bedraagt €35,- per leerling. van de oduerbijdrage worden verschillende leuke activiteiten voor de kinderen betaald, zoals het sinterklaasfeest, kerstknutselochtend, kerstontbijt, carnavalsfeest, traktaties pasen, speelgoed schoolplein, spelletjes, musical en afscheid groep 8, Sterrenfeest, excursies.

 

Sinterklaasfeest
We gaan een gezellig, coronaproof, Sinterklaasfeest vieren op school. In de volgende nieuwsbrief leest u daar meer over.

 

Herfstwandeling groep 1-2
Uitstapjes zijn voorlopig niet mogelijk, tenzij dicht in de buurt en zonder vervoer. Waar mogelijk passen we onze plannen aan. Vorige week hebben de kleuters een heerlijke herfstwandeling gemaakt in de buurt van de school, in plaats van met auto’s naar het bos te rijden. Ook vlakbij kan van de natuur genoten worden! Er is gezocht naar mooie herfstbladeren, kastanjes en eikels en zijn paddenstoelen gezien! De kleuters hebben het liedje van de eekhoorn gezongen en dat alles met een heerlijk zonnetje!

 

Skate clinic
Skaten is leuk! Veel leerlingen van onze school kunnen skaten of rolschaatsen, maar vinden het vaak nog moeilijk om te remmen. Remmen is een van de belangrijkste dingen die een skater moet kunnen in het verkeer. Daarom krijgen de groepen 3/4, 4, 5 en 6 op vrijdag 20 november een Skate clinic vanuit Skate-A-Way. De andere klassen zijn later in het schooljaar aan de beurt. Skate-A-Way behandelt verschillende vaardigheden, zoals remtechnieken, evenwichtstechnieken, valtechnieken en stoepje op en af. De lessen worden gegeven door ervaren skate-instructeurs. De kinderen mogen die ochtend hun eigen skates of rolschaatsen meenemen. Heb je eventueel ook bescherming, denkend aan pols-, elleboog-, kniebeschermers en een helm, dan mag je die zeker ook meenemen. Deze zijn namelijk verplicht tijdens de clinic. Heb je deze spullen thuis niet, dan mag je ze lenen van Skate-A-Way.

Sterrenshow groep 6
Vanmiddag was groep 6 aan de beurt voor de Sterrenshow. Zij presenteerden een uitgebreid en gevarieerd programma: poppenkast, gitaarmuziek, dans, zang en toneel. Het was weer een leuke show! Via Klasbord kunnen de ouders van de klas straks meegenieten.

 

 

Terug