Sterrennieuws

8 december 2020

 

Kerstviering in coronatijd
De kerstviering op school zal er, in verband met coronamaatregelen, dit jaar iets anders uitzien dan u van ons gewend bent. Toch is de kerstcommissie er in geslaagd een sfeervol kerstprogramma te organiseren. In deze nieuwsbrief leest u er meer over.

 

Kerstontbijt op de Voorschool
Op Woensdag 16 en donderdag 17 december hebben we op de Voorschool in kerstsfeer een kerstontbijt. Uw peuter komt op de normale tijd naar de Voorschool en dan verzorgen wij een ontbijtje. De peuters gaan met de leidsters heerlijke eierkoekjes versieren. Wilt u voor deze ochtend gewoon een beker met drinken meegeven? Wij zorgen voor het (school)fruit.

 

Kerstdiner basisschool
Op donderdagavond 17 december organiseren we voor de kinderen van de basisschool een kerstdiner in aangepaste vorm. Dit jaar kunnen we helaas geen oberpapa’s uitnodigen en er mogen geen hapjes thuis worden klaargemaakt. De hapjes bij ons kerstdiner zijn kant en klaar en de stagiaires zijn aanwezig om een handje te helpen.

 

Kant en klaar hapjes
Hapjes zelf bereiden is dit jaar, vanwege coronamaatregelen niet toegestaan. Verpakte kant en klaar hapjes mogen wel worden meegebracht. De kinderen hebben met de leerkracht bedacht welk lekkers daarvoor in aanmerking zou kunnen komen, bijvoorbeeld, snoepgroente, snoeptomaatjes, soepstengels, mini eierkoekjes, crackers, eisalade, slagroomsoesjes etc.
Op donderdag 10 december nemen alle kinderen een kerstbal mee naar huis, waarop een kant en klaar hapje staat geschreven. Deze hapjes mogen op donderdag 17 december worden meegebracht naar het kerstdiner.

 

Lichtjes meebrengen
De kinderen mogen op de avond van het kerstdiner een lichtje meebrengen voor extra sfeer tijdens de tocht naar school. Bijvoorbeeld een lichtjesslinger, een lampion, een lichtjesmuts.

 

Groene voetstappen
Kom op de avond van het diner zoveel mogelijk te voet of met de fiets. Denk aan de groene voetstappen! Dat bevordert de veiligheid en voorkomt drukte in het verkeer rondom de school.

Rooster halen en brengen
Het halen en brengen dient coronaproof en veilig te gebeuren. Daarom hebben we de begin- en eindtijden verspreid, tussen 17u en 19.00u. We maken gebruik van drie in- en uitgangen. Bij elke toegangsdeur staat een portier. In het schema hieronder ziet u hoe laat uw kind bij de ingang moet staan en door de leerkracht wordt opgehaald en met de leerkracht weer buiten staat. De klassen die gebruik maken van de ingang Kometenlaan en Orion verzamelen buiten het hek en de klassen die gebruik maken van de hoofdingang Sterrenlaan verzamelen voor de lokalen naast de ingang.

 

Verspreiding
Ouders blijven buiten. Zorg ervoor dat u zoveel mogelijk verspreid staat en kom 10 minuten voor de afgesproken tijd met uw kind naar het hek of pad hoofdingang, zodat u zeker op tijd bent.

 

Begintijd per groep
(de tijd waarop uw kind er moet staan, de klas gaat op die tijd naar binnen)

Ingang Kometenlaan
buiten het hek

Ingang Sterrenlaan
pad hoofdingang

Ingang Orion
buiten het hek

17.00u
Groep 1-2 C

17:00u

Groep 1-2 A

17:00u

Groep 5

17:15u

Groep 1-2 B

17:15u

Groep 3 en 3-4

17:15u

Groep 6

 

17:30u

Groep 4

17:30u

Groep 7 en 8

 

Eindtijd per groep
(de tijd waarop u aanwezig bent om uw kind op te halen)

Uitgang Kometenlaan
buiten het hek

Uitgang Sterrenlaan
pad hoofdingang

Uitgang Orion
buiten het hek

18.30u

Groep 1-2 C

18:30u

Groep 1-2 A

18:30u

Groep 5

18:45u

Groep 1-2 B

18:45u

Groep 3 en 3-4

18:45u

Groep 6

 

19:00u

Groep 4

19:00u

Groep 7 en 8

 

 

Eén ouder brengt en haalt op
We vragen u vriendelijk om uw kind alléén te brengen en te halen, dus één ouder per kind. Dit om teveel drukte bij de school te voorkomen.

 

Alle kind(eren) ophalen
We gaan ervan uit dat alle ouders hun kind(eren) komen ophalen na afloop. Indien uw kind zelfstandig naar huis mag, ontvangen we daarover graag een bevestiging via de mail. Stuur deze s.v.p. naar: info@sterrendonk.nl



Kerstkaarten actie
Met een aantal klassen gaan wij helpen ouderen te verrassen door middel van een persoonlijke kerstkaart. De kinderen schrijven een persoonlijke kerstwens en versieren de kerstkaart voor eenzame ouderen. Enkele groepen werken daarbij samen, zodat de oudste leerlingen de jongsten kunnen helpen. Uiteindelijk worden de kaarten naar het Nationaal Ouderenfonds gestuurd. Deze organisatie zorgt ervoor dat de kaarten bij de ouderen worden bezorgd.

 

Kerstknutselen
Op dinsdagochtend 15 december houden we onze jaarlijkse kerst knutsel ochtend. Dit jaar knutselt elke klas in het eigen lokaal, met slechts een paar hulpouders. De kinderen versieren een fraaie kerstboomhanger. Tevens worden er 10 grote hangers versierd. Deze worden later die dag aangeboden aan bewoners van zorgcentrum Buurstede. De Voorschool knutselt op maandag 14 en dinsdag 15 december.

Fluorfeest, zichtbaarheid in het verkeer
Het fluorfeest is een initiatief van het BVL, het Brabants Verkeersveiligheidslabel. Onze school heeft dit label verkregen omdat we jaarlijks deelnemen aan een aantal activiteiten die de verkeersveiligheid bevorderen. Dit najaar is er weer extra aandacht voor zichtbaarheid in het verkeer. Een poosje terug hielden we een fietsverlichtingscontrole en nu nemen we deel aan het zogenaamde Fluorfeest. Bij de acties van het fluorfeest gaat het om meer dan alleen goed werkende fietsverlichting. Het gaat ook om de zichtbaarheid van de fietser of de voetganger zelf. De wijkagent is op de hoogte van deze actie.

 

Verlicht naar school komen
De komende tijd komen er weer een heleboel donkere dagen aan. Veiligheid en zichtbaarheid is dan ook enorm belangrijk. Op de fiets, maar ook lopend. Donderdag 10 december mogen alle kinderen van de school zichzelf goed zichtbaar maken voor het verkeer. Je mag kleding aantrekken met felle kleuren, reflecterende kleding of misschien heb jij thuis wel heel veel lichtjes liggen. Als je normaal met de fiets naar school gaat, mag je je fiets ook versieren. Ben creatief en zorg ervoor dat je donderdag 10 december zichtbaar op school aankomt! In de klassen is er aandacht voor het onderwerp en ligt een fluorpresentje voor de kinderen klaar.

De peuters van de Voorschool mogen op woensdag 9 en donderdag 10 december iets van verlichting dragen op hun jas, zodat ook zij, buiten in het donker, goed zichtbaar zijn.

 

Thema kerst op de Voorschool
Tot aan de kerstvakantie gaan we op de Voorschool werken aan het thema kerst. Het lokaal wordt helemaal in de kerstsfeer gebracht. Tijdens de donkere dagen staat het woord “licht” centraal bijvoorbeeld: de kerstverlichting, het kaarslicht, het lampje, de kerstsfeer en de tegenstelling donker/licht.

 

Studiedag 9 december
Op woensdag 9 december is er geen school i.v.m. een studiedag van het team. Er is wel gewoon Voorschool.

 

Vrijdag 18 december vrije dag
Op vrijdag 18 december zijn alle kinderen vrij. Op die dag begint de kerstvakantie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug