Sterrennieuws

8 februari 2021

 

Weer naar school
Wat ontzettend fijn dat we de kinderen vandaag weer mochten en ontvangen op school! We hebben jullie enorm gemist! We gaan er met elkaar weer een fijne schooltijd van maken! De eerste dag is was heel bijzonder, vanwege de sneeuwpret!

 

Verkoudheidsklachten
In de mail die dit weekend is verstuurd naar alle ouders staat een handige “beslisboom” waarin u kunt lezen wanneer uw kind wel of niet naar school mag komen. Deze staat ook op de website bij Sterrennieuws.

 

Warme kleding
Gedurende de dag spelen onze leerlingen regelmatig buiten. Houd u daar met de kleding van uw kind(eren) rekening mee. Zorg voor handschoenen of wanten, een warme sjaal en iets op het hoofd. We leren de kinderen de handschoenen in de jaszak op te bergen als ze binnen zijn. Bij peuters en kleuters zijn koordjes aan de wandjes heel handig.

 

Lieke stelt zich voor
Beste ouders en verzorgers,
Graag wil ik mezelf even voorstellen. Mijn naam is Lieke T. en ik werk sinds 1 december op OBS Sterrendonk. Ik ben de opvolgster van Lia T. die vorige week met prepensioen is gegaan. Mijn werkzaamheden richten zich vooral op de leerlingenzorg / interne begeleiding. Door juf Lia ben ik goed ingewerkt en ik vind steeds beter mijn weg op deze leuke en gezellige school. Hiervoor heb ik jaren gewerkt op OBS de Pionier en draag het openbaar onderwijs een warm hart toe. Ik ben moeder van twee grote dochters (21 en 18 jaar) en hou erg van wandelen in de natuur en oefenen op mijn gitaar. Als het weer kan ga ik graag naar het theater of een concert. Ik kijk uit naar een prettige samenwerking met u.
Met vriendelijke groet,
Lieke T.

 

Schoolfruit
Vanaf deze week is er weer schoolfruit beschikbaar op woensdag, donderdag en vrijdag. Op deze dagen van de week hoeven de kinderen dus zelf geen fruit mee te brengen.

 

 

Voetbaltraining groep 4, 5 en 6
Een aantal ouders heeft afgelopen zaterdag een voetbaltraining georganiseerd voor kinderen uit groep 4 t/m 6 op het terrein van vv SCO op sportpark de Elskens. E is een circuittraining gegeven per klas aan kinderen die daarvoor belangstelling hadden. Een erg leuk initiatief waar veel kinderen enthousiast aan hebben deelgenomen. Het bood de mogelijkheid elkaar te treffen na de maandenlange schoolsluiting. Namens de school: hartelijk bedankt voor dit mooie en sportieve initiatief!

 

 

Leuke activiteiten op vrijdag 12 februari
Eigenlijk zouden we op vrijdagochtend 12 februari ons gezellige carnavalsfeest gevierd hebben met de leerlingen. Helaas is dat momenteel met alle beperkende maatregelen niet mogelijk. Toch willen we onze leerlingen een beetje plezier niet ontzien. Ze mogen die ochtend allemaal verkleed naar school komen.

In de eigen klas zorgt de leerkracht voor een ochtendprogramma met feestelijke activiteiten. Te denken valt aan een bingo, knutselen, zingen, spelletjes. De ouderraad zorgt voor een zakje chips en iets te drinken. De kinderen mogen zelf ook nog drinken meebrengen. Fruit is niet nodig, i.v.m. het schoolfruit.

 


 

Vrijdagmiddag 12 februari vrij
Op vrijdag 12 februari is de school uit om 12.15u. ‘s Middags zijn we vrij, dan begint de carnavalsvakantie.

 

Terug